Kommunpolis Patric Nihlén har satt upp Vaksam-skyltar på Thorssons väg. Foto: Jari Markkanen

Vaksam-skyltar på Thorssons väg

YSTAD Kommunpolis Patric Nihlén satte upp Vaksam-skyltar vid Thorssons väg i onsdags efter två inbrott i bostäder i området.

– Det är med anledning av inbrotten som vi nu i startar projektet Vaksam i skapt läge i Ystad genom att sätta upp skyltar i det område som är aktuellt, säger Patric Nihlén.
I måndags inträffade det första inbrottet och det andra på natten till tisdag på Thorssons väg. Vid det andra inbrottet stals bland annat en tv-apparat, kläder och alkohol.

– De kan ha ett samband, det finns en brottstid på några timmar, säger han.
– Statistiken visar att en område som haft inbrott ofta drabbas igen inom två, tre veckor.
Skyltarna vid Thorssons väg är de första i kommunen i projektet Vaksam som startade i början av november. Projektet ska förebygga brott och öka tryggheten.

Ystads brukshundsklubb och körskolorna är med i projektet. Det innebär att de tar en extra sväng till Thorssons väg. Bilskolorna har dekaler på bilarna och hundägarna bär gula västar där det står att de deltar i projektet.
– I mån av tid lägger trafikskolorna sina körningar i området och hundägarna vallar hundarna här i stället för hemma. Målsättningen är också att polisen tar en extra tur till området, säger Patrik Nihlén.

Dagens fråga

Har du blivit utsatt för något brott?

Loading ... Loading ...

Tv

×