Företagare fortfarande missnöjd med taxenivå

höör En förbättring. Men fortfarande inte tillräckligt bra menar ett antal företagare som är fortsatt missnöjda med VA-taxans fasta avgifter.

På torsdagskvällen hölls det andra mötet av två i Höör mellan missnöjda företagare och inbjudna politiker som sitter i kommunfullmäktige.

Det är fortsatt sju företagare som driver frågan mot vad de menar är en orättvis VA-taxa. Det är representanter från Umab, Reipal, Elmelids Musik, Höörs Konsult och Finans, Bygg och Anläggningsteknik, Lindahls Nostalgistiftelse och Teba som i kvällarna två bjudit in samtliga politiker som sitter i fullmäktige.

Totalt 18 politiker tackade ja till inbjudan.
– En del politiker har reagerat med förvåning. ”Varför har man tagit betalt genom att mäta ytan?”, sade en person. Och det är en berättigad fråga de borde ställa till Mittskåne Vatten, säger Johan Malmgren från fastighetsbolaget Umab.

Han är inte nöjd med förslaget på ny VA-taxa.
– Förändringen som nu presenteras gäller bara lager och inte exempelvis stora butikslokaler, säger Johan Malmgren.

Nu vill ju kommunen införa lättnader för företagare som har stora lagerlokaler men nästan ingen vattenförbrukning. Borde du inte vara glad?
– Det är fortfarande för höga kostnader. Umab drabbas fortsatt av en höjning på 692 procent eller 55 000 kronor med den föreslagna förändringen.
Johan Malmgren hoppas på en annan förståelse från politikerna i fullmäktige än vad de hittills fått av kommunalråden.

– Det är ingen bra översyn som gjorts. Höörs kommun har fortfarande för låg förbrukningskostnad jämfört med andra kommuner. Att kollektivet i stort drabbades av mindre höjningar vore mer rättvist än som det är nu.

– Umab har samma fasta kostnader som 44 hus enligt det nya förslaget. Detta trots en väsentligt mindre vattenförbrukning, säger Johan Malmgren.
Härnäst ska kommunstyrelsen fatta beslut i frågan.

Läs mer:

www.skd.se

Dagens fråga

Har du grillat i trädgården än?

Loading ... Loading ...
×