Sålde ”skins” till datorspel – åtalas

Skurup En Skurupsbo utgav sig för att sälja effektapplikationer till ett datorspel – men kunderna fick aldrig vad de utlovades.
Nu åtalas Skurupsbon bland annat för bedrägeri.

Den 21-årige Skurupsbon åtalas för två fall av bedrägeri. Han ska ha lurat till sig pengar över internet.

Det var i somras som 21-åringen la upp annonser i en köp- och säljgrupp på Facebook.
Han påstod sig sälja ”skins”, effektapplikationer till datorspelet Counter-Strike.
Han ska på det viset ha fått en person att föra över 3 000 kronor till honom och en annan att föra över drygt 4 200 kronor.

Men några skins fick kunderna aldrig. Det hela ska, enligt åklagaren, röra sig om bedrägeri. I bevisningen finns bland annat kontoutdrag från 21-åringens bankkonto och kopior av Facebook-konversationer som 21-åringen haft med målsägande. Skurupsbon nekar emellertid till brott.

Men det är, enligt stämningsansökan som lämnats in till Ystads tingsrätt, inte första gången som 21-åringen gör något brottsligt. I april ska han ha stulit kläder från en butik i Malmö.
Han ska vid flera tillfällen under våren använt narkotika, bland annat amfetamin och cannabis.
Vid ett tillfälle ska han ha kört bil narkotikapåverkad – och trots att hans körkort var indraget. I slutet av maj ska han olovligen ha burit kniv på allmän plats i Skurup.

Han åtalas, utöver bedrägeri, även för stöld, olovlig körning, rattfylleri, brott mot knivlagen och fyra fall av ringa narkotikabrott.

Dagens fråga

Ser du fram emot hösten?

Loading ... Loading ...
×