Majoritet vill behålla äldreboendet

ÖNNEKÖP Moderaterna lade ner sina röster när kommunfullmäktige tog beslut om att driften av Önnebo ska fortsätta. Men när frågan tas upp i socialnämnden den 23 november kommer partiet troligtvis att säga ja till att äldreboendet ska vara kvar. I så fall talar det mesta för att Önnebo räddas undan nedläggning.

Centern, Sverigedemokraterna och SPI har redan sagt att de vill att boendet ska vara kvar. Om Moderaterna också ställer upp bakom det finns det en majoritet i nämnden för att Önnebo drivs vidare som äldreboende. KD vill också behålla boendet, men har ingen plats i nämnden.

– Vi vet inte premisserna ännu och har inte sett något underlag. Men vi i Moderaterna är positiva till att det är samma verksamhet på Önnebo som idag, det vill säga äldreboende, och vi är klart positiva till att det görs en ny upphandling, säger Eva Lindholm, gruppledare för Moderaterna.
Stefan Borg (SD), andre vice ordförande i kommunstyrelsen och ledamot i socialnämnden, tycker att det är bra att frågan om Önnebo kommer upp i socialnämnden, och säger att det är något som han har efterlyst länge.

– Jag är naturligtvis jätteglad att det kommer upp i nämnden. Jag har redan initierat ett ärende om just Önnebo, säger Stefan Borg.

Han håller inte med Hans Frank om att nedläggningen av boendet är en verksamhetsfråga som socialförvaltningen själv kan hantera.
– Nej, socialnämnden är den politiska instans som ska bedöma om boendet ska drivas vidare eller ej. Det finns alldeles för många exempel där man skriver ner ansvarstagandet och skickar över besluten till förvaltningarna. Men politikerna är valda för att ta ansvar för de beslut som fattas.

– Med det här så tror jag att Önnebo har goda chanser att bli kvar, säger Stefan Borg.

Läs mer:

Nyhetsbrev

×