Kvinna gripen för mord på tvååring

Skåne En kvinna i Perstorp har anhållits misstänkt för ett sju år gammalt mord på en tvååring.

Den tvååriga pojken ska ha påträffats avliden i Perstorp för sju år sedan.

Kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg beslutade under måndagsmorgonen att anhålla kvinnan. Hon är anhållen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

Det var den 28 september år 2010 som ambulans tillkallades till en adress i Perstorp där en tvåårig pojke hittats livlös i sin säng. Pojken dödförklarades kort därefter och kroppen obducerades då dödsorsaken bedömdes som oklar.

– Efter att polisen nyligen fått in nya uppgifter i ärendet uppstod misstankar om att en kvinna, närstående den avlidne pojken, kan ha orsakat pojkens död. I morse beslutade jag därför att anhålla kvinnan i sin frånvaro såsom misstänkt för mord. Senare under dagen greps hon och efter ett kort inledande förhör fattade jag beslut om att anhållandet skulle kvarstå, dock fortfarande på skälig misstanke. Den misstänkte kvinnan förnekar brott, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg i ett pressmeddelande.

 

Polis och åklagare tar gärna emot tips i ärendet.

Nyhetsbrev

×