Inga chansningar mot Hammarby

MALMÖ FC Rosengård avslutar allsvenskan hemma mot Hammarby på söndag. En betydelselös match som kommer mellan Champions League-matcherna mot Chelsea och det är troligt att FCR kommer att spara vissa spelare.

– Vi ska göra det bästa möjliga av den matchen. Men eftersom vi har Chelsea några dagar senare så gäller det att vara smart, förstås, förklarar FC Rosengårds tillförordnade tränare Malin Levenstad.
Det kan bli aktuellt att spara vissa spelare:
– Vi har träning i morgon (läs: lördag) och då får vi se hur det ser ut. Vi kommer självklart inte att göära något dumt och chansar inte om det är så att någon spelare behöver stå över.

Efter 0-3 på bortaplan i London ser läget tufft ut för Rosengård i Champions League, men det är inte tal om att laget givit upp hoppet om avancemang:
– Hopp om att kunna vända har man alltid och vi har en del positiva saker som vi tagit med oss från bortamatchen som vi ska titta på.
Malin Levenstad tyckte att det spelmässigt inte såg så illa ut som siffrorna antyder.

– Vi kommer till lägen och skapar målchanser. Det är en av de positiva sakerna. En annan är att det defensiva spelet såg klart bättre ut i den andra halvleken även om vi ologiskt nog släppte in två mål då. Men vi ska titta på vad vi gjorde bra och hur vi ska kunna göra det ännu bättre.
– Chelsea är ett bra lag som spelade med ett högt tempo. Men det är inte alls omöjligt att vända på det hemma även om det ser svårt ut på papperet.

×