Hockeygymnasium för tjejer i Malmö

MALMÖ Malmö Redhawks fortsätter satsa på tjej- och damhockeyn. Nu är ett hockeygymnasium på gång i Malmö.

Till hösten 2018 startar Malmö Redhawks, i samarbete med Fria Läroverken, hockeygymnasium för tjejer, något som innebär att hockeysatsande tjejer kommer att ha möjlighet att kombinera sina studier med hockey på hög nivå även på hemmaplan i Malmö, skriver klubben i ett pressmeddelande.
– Malmös och Skånes hockeytjejer ska kunna välja ett lokalt alternativ för sin fortsatta utveckling – både utbildnings- och hockeymässigt. Att Malmö Redhawks siktar mot SDHL och att tjejerna på hockeygymnasiet är damlagets framtida stomme, är en självklarhet, säger Malmö Redhawks Sportchef Elitjunior & Dam, Tomas Kollar, som var på plats på TODO, den stora jobb- och utbildningsmässan i Malmö, under fredagen.
– Vår satsning på tjej- och damhockeyn går vidare och ett hockeygymnasium i samarbete med Fria Läroverken känns som ett mycket viktigt steg i denna långsiktiga satsning, säger Malmö Redhawks VD, Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande. (SkD).

×