Dan Sandberg lämnar Maglasäte IF för att i stället bli tränare i Sösdala IF. Foto: Jonny Nilsson/Arkiv

Dan Sandberg får möta sitt förra lag

FOTBOLL Han kom till ett division 6-lag i fjor, han lämnar ett lag med division 6-status. Nu tar han steget som tränare från Maglasäte IF till Sösdala IF.

Divbision 6 mellersta 2018
Enligt Skåneboll slutgiltiga förslag kommer 2018 års division 6 mellersta att innehålla följande lag: Harlösa IF, Kungshults IK, Linderöds IF, Löberöds IF, Maglasäte IF, Marieholms IS, Norra Rörums GIF, Nävlinge IF, Sösdala IF, Torna Hällestads IF, Trollenäs IF och Örtofta IS.

– Jag var ganska nära att gå till Sösdala redan för ett år sedan, vi var i stort sett överens, men jag övertalades att stanna kvar i Maglasäte, upplyser 54-årige Dan Sandberg.
I fjor blev det degradering ur division 6 för Maglasäte.

I år lyckades de via en andraplacering i division 7 ta steget direkt tillbaka till sexan.
– Det var en bedrift att vi gick upp igen. Spelarna var inte speciellt seriösa och vi var ofta färre än tio man på träningarna, berättar Sandberg.
– Jag bestämde mig tidigt på hösten att inte stanna i Maglasäte. Ett tag funderade jag på att ta ett år utan fotboll, men så hörde Sösdala av sig igen. Det känns bra. Till Sösdala är det inte mycket längre att köra än till Maglasäte. Bara 2,3 mil från hemmet i Hörby.
För de flesta i mellersta och sydöstra Skåne är Dan Sandberg ett välbekant ansikte. Som aktiv lirade han i Snogeholms IF, Tomelilla IF, Sjöbo IF, BW90 och Vanstads IF.
I BW 90 var han inte bara spelare, utan också assisterande tränare. Efter det var han assisterande tränare även i Sjöbo IF.

Sedan gick flyttlasset till Malmö och MFF, där han var ungdomstränare i fem år. Två år i Hörby FF följdes av två i Önneköps IF innan han vände hem igen till moderklubben Sjöbo IF, där han var huvudtränare 2014 och 2015. De två senaste åren är det alltså i Maglasäte IF han verkat.
Nu kommer han till ett Sösdala IF som 2017 slutade på en sjätte plats i division 6 mellersta. Den kommande säsongen har Sandberg möta med bland andra sin förra klubb Maglasäte att se fram emot. Även Norra Rörum, som vann årets division 7-serie före Maglasäte, finns med i denna sexa.

Divbision 6 mellersta 2018
Enligt Skåneboll slutgiltiga förslag kommer 2018 års division 6 mellersta att innehålla följande lag: Harlösa IF, Kungshults IK, Linderöds IF, Löberöds IF, Maglasäte IF, Marieholms IS, Norra Rörums GIF, Nävlinge IF, Sösdala IF, Torna Hällestads IF, Trollenäs IF och Örtofta IS.

×