Den kommande fotbollssäsongen kommer tränarsysslan i IFK Ystad att delas mellan Emanuel Jönsson och Stefan Rasmusson (till höger). Foto: IFK Ystad

Tillbaka som tränare efter långt uppehåll

FOTBOLL Efter flera års fotbollsuppehåll gör Stefan ”Rasse” Rasmusson comeback som tränare. Nästa kommer han att leda IFK Ystad i sällskap med Emanuel ”Manne” Jönsson.

– Hur det här gått till? En bra fråga. Jag tror att IFK egentligen var ute efter en spelande tränare till och de hade en på gång, men fick nej. Då ställde de frågan till mig. Klart jag var lite tveksam, det tar ändå en hel del tid. Men så tänkte jag, varför inte prova ett år, uppger Stefan Rasmusson, som fylle 60 år senare den här månaden.
Han minns knappt själv när han senaste var tränare på seniornivå.
– Det var många år sedan, i Lövestad och sedan Blentarp. Efter det hade jag uppdrag i alla möjliga lag i Sjöbo IF, flickor, ungdomar och juniorer, berättar Rasse.
Största delen av den egna karriären tillbringade den i Esperöds SK fostrade spelaren i just Sjöbo IF.
Till Ystad flyttade han från Sjöbo för snart nio år sedan och har under alla dessa år på nära håll följt IFK Ystad.
– Jag hjälpte till i IFK:s B-lag för två år sedan, påpekar han.

I IFK Ystad spelar sonen Nicke, född 1995.
– Han spelade dock inget alls detta år på grund av en meniskskada. Han har opererats och är på gång igen.
Han kommer till ett IFK Ystad som tippades bli ett topplag i den sydöstra femman 2017, men som efter en dålig vårsäsong fick nöja sig med en slutlig femteplats i tabellen.
– Laget underpresterade på våren, det är väl alla överens om, säger Rasse,

Mitt i säsongen gick tränaren Björn Peters och IFK skilda vägar. Magnus Jensen och Emanuel Jönsson tog över och fick upp den sjunkande IFK-skutan på rätt köl igen. Båda erbjöds att fortsätta, men av tidsskäl tackade Magnus Jensen nej. Nu får i stället den spelande tränaren Emanuel Jönsson snart 60-årige Stefan Rasmusson som partner.
– Jag tror att vi får behålla de flesta spelarna, stommen blir kvar. Nyförvärv? Det vet jag inget om, avslutar Stefan Rasmusson.

×