Skurups AIF:s herrlaget kommer 2018 att ha Per ”Pelle” Andersson som huvudtränare och Johannes ”Junne” Nilsson som assisterande tränare. Foto: Skurups AIF
Martin Biärsjö (huvudansvarig) och Jacob Wellerhaus, 20 respektive 21 år, tar över som tränare för Skurups AIF:s division 1-damlag. Foto: Skurups AIF

Nya tränare i Skurups AIF

FOTBOLL Skurups AIF har gjort klart med nya tränare för 2018 för båda sina representationslag. På damsidan satsar man ungt och fräscht, på herrsidan på killar från egna ledet.

Nya tränare för division 1-damlaget blir Martin Biärsjö och Jacob Wellerhaus, 20 respektive 21 år.
– Unga och hungriga. De ville mycket. Det kan bli hur bra som helst, hävdar Hans Svensson, ordföranden i Skurups AIF.
– Martin kommer att ha huvudansvaret.

Varken han eller assisterande Jacob Wellerhaus har tidigare tränat ett lag på seniornivå. Däremot har Martin de två senaste säsongerna varit en del i Trelleborgs FF:s P16-lags ledarstab.
Jacob Wellerhaus är specialist på fysisk träning.
Båda bor i Malmö och båda studerar sportmanagement i Malmö.
– En chansning? Det vill jag inte påstå, snarare en frisk satsning. Killarna har höga ambitioner och det har vi i klubben också, påpekar Hans Svensson.

Även på herrsidan byter Skurups AIF tränare. Ersätter Stefan Christoffersson gör Per ”Pelle” Andersson med Johannes ”Junne” Nilsson som assisterande tränare. Ingen av dem har tidigare haft tränaruppdrag på seniornivå, men efter alla år i Skurups AIF är det ändå två välkända profiler som tar över, när de nu går från att vara spelare till att också bli tränare.
36-årige Pelle Andersson var en av de lite mer rutinerade pjäserna i det lag som i år ramlade ur division 5.
Annars är han kanske tidigare mest bekant som en eminent handbollsmålvakt i Skurups HB.

×