Tor Enrot gör tummen upp efter hyllningen i Malmö Isstadion. Foto: Artur G Bliding
Skånska TV-pucklaget hyllades i Malmö Isstadion efter distriktets första seger i turneringen på 28 år. Foto: Artur G Bliding

Hockeylivet leker för Tor Ehnrot

MALMÖ Skånes historiska TV-puckvinnare hyllades i samband med IK Panters allsvenska hemmamatch på tisdagskvällen – och allra mest speciellt kändes det för klubbens egen talang Tor Ehnrot, 14.

– Det känns helt otroligt. Jag har nog fortfarande inte fattat att vi vann, sa Tor Enroth efter att laget hyllats av landshövdingen Anneli Hulthén i en av periodpauserna mellan Pantern och Osharshamn.
I ett TV-pucklag där samtliga andra spelare tillhör SHL-klubbarna Malmö Redhawks och Rögle sticker Ehnrot ut som den ende att representera en allsvensk klubb.

Fostrad i Lund Giants har han fortsatt karriären i just Pantern och ser för närvarande ingen anledning att flytta på sig.
– Nej, Pantern är en riktigt bra klubb, jag trivs och har bra tränare och känner inte att jag behöver byta. Pantern är bra nog, sa han.
Att det blev hockey föll sig naturligt trots att han är uppvuxen i handbollsstaden Lund.
– Det har varit hockey hela tiden och det är inga problem.
Efter segern i TV-pucken har han dessutom blivit lite av en kändis i skolan:
– Det har varit många som kommit fram och sagt grattis och så. Det har varit fullt ös.

Tor Ehnrot är forward men beskriver sig själv som en grovjobbare:
– Jag är lite den typen som går in och jobbar hårt och jagar. I finalen spelade jag mest box play och bidrog till att skapa energi för de andra i laget.
TV-puckgänget har haft en fantastisk tid från de tidiga ”camperna” till att laget formats och börjat spela tävlingsmatcher.
– Vi har verkligen vuxit ihop till ett lag och innan TV-pucken var vi bland annat nere i Tjeckien och spelade två matcher mot deras landslag för pojkar -02. Plus en match mot Slovakien. Vi vann två matcher och förlorade en.

Tv-pucken var kulmen på det fantastiska året med Skånelaget. Men än är inte festen över:
– Nästa vecka ska vi till Malmö Arena och uppmärksammas där. och veckan efter det ska vi till Ängelholm.
Det är mycket nu. Men det ska det förstås vara när man vunnit turneringen åt Skåne för första gången på 28 år.

×