Malmö FBC:s Madeleine Karlsson och Ellen Rasmussen laddar för fullt inför Euro Floorball Tour som spelas i Malmö 3-5 november. FOTO: JONAS WIDERBERG

Malmö FBC-stjärnor i hetluften

INNEBANDY I helgen bjuds det på toppinnebandy när Euro Floorball Tour avgörs i Malmö. Två hemmaspelare finns med i fyrnationsturneringen. Malmö FBC:s målfarliga forward Ellen Rasmussen spelar med damlandslaget och backen Madeleine Karlsson tar plats i U19-landslaget.
– Det ska bli skoj att spela på hemmaplan, säger Rasmussen.

Det väntar innebandyfest i Malmö i helgen. Euro Floorball Tour spelas i Baltiska hallen och för svenska damlandslaget blir det sista uppladdningen inför årets stora mål – VM i Bratislava. Sverige möter Schweiz, Tjeckien och Finland i turneringen.
Malmö FCB:s forwardsstjärna Ellen Rasmussen har varit med i a-landslaget ett tag. 21-åringen har gjort 22 poäng (14 mål och åtta assist) på sina 15 landskamper.

Vilket är ditt bästa landslagsminne?
– Alla turneringar är roliga, men ska jag plocka ut något är det nog när vi slog målrekord i VM-kvalet. Vi gjorde över 30 mål (36–0 mot Frankrike) i en kvalmatch. Det var kul, även om jag själv bara gjorde två mål.
För Madeleine Karlsson blir det första gången som hon tar på sig landslagströjan.
– Jag blev såklart väldigt glad när jag fick beskedet. Att få spela i landslaget är ett mål jag har haft under säsongen, säger hon.
18-åringen ser bara fördelar med att debutera på hemmaplan.
– Det ska bli skönt att göra debuten på hemmaplan för här har jag stort stöd på läktarplats. Familj och vänner kommer att vara där och se matcherna. Sedan känner jag till hallen väl och det är också en trygghet.

Beskriv varandra som spelare.
Madeleine: – Ellen är en påhittig och finurlig spelare som gör oväntade saker på planen. Bra teknik, bra skott, hon är en väldigt farlig forward.
Ellen: – Jag tycker faktiskt vi är lite lika som spelare, snabba med bollen och lite aviga. ”Madde” är en jätteduktig offensiv back med bra skott och speluppfattning.
För klubblaget Malmö FBC har hösten varit tung i SSL. Malmö, som har haft ett par tuffa matcher på slutet, har sex raka förluster och ligger nästjumbo i tabellen.
– Vi har inte bara haft tufft motstånd. I början av serien hade vi matcher som vi skulle vunnit, men presterar man inte på högsta nivå blir det inte några poäng. Mot slutet har vi ändå spelat bättre och bättre. Vi får ta nya tag efter landslagsuppehållet, säger Rasmussen som hade huvudrollen när Malmö senast vann i SSL
Borta mot Linköping gjorde hon fyra mål och skrev historia när hon blev den första spelaren att avgöra en straffduell i SSL
– Poängen var viktigast, men det är naturligtvis också kul att skriva historia, säger Rasmussen.
Nu väntar landslaget för Malmöspelarna. Sverige inleder Euro Floorball Tour mot Schweiz på fredag. U19-landslaget spelar klockan 16.00 och damlandslaget 18.45. Motståndet har Rasmussen koll på.
– Vi har mött dem ganska många gånger. Ett lag som spelar tajt i egen zon. Det gäller att vi lyckas dyrka upp deras försvarsspel, säger hon.

×