Tom butik blir tillfällig fritidsgård

VELLINGE En tom butikslokal på Stora torget i Vellinge blir ungdomarnas nya fritidsgård.

Under fredagen öppnades den tillfälliga mötesplatsen. Personal från fältgruppen kommer framöver att finnas på plats här klockan 19-22 på fredagar och lördagar. Lokalen ersätter den nedbrunna Lindesgården där fritidsgården fanns tidigare.
– Det är bra att vi hittat en tillfällig lösning. Lokalen är inte alls lika stor som den tidigare fritidsgården men just nu var det viktigaste att vi skulle hitta en mötesplats där ungdomarna kan träffas, prata och ha enklare aktiviteter, och det har vi gjort, säger Mats Persson som är fritidschef i Vellinge kommun i ett pressmeddelande.
Lokalen kommer även att vara öppen andra dagar i veckan. Den tillfälliga lösningen planeras att fortsätta året ut.
Vellinge kommun har även börjat undersöka möjligheten att bygga nytt vid den tidigare Lindesgården.

Nyhetsbrev

×