Sista steget mot division 4

FOTBOLL 3-2 och 2-0 mot Sjöbo IF i det första steget. På lördagseftermiddagen går kvalet mot uppflyttning till division 4 vidare för Janstorps AIF.

Den första matchen i det avgörande kvalsteget mot Hanaskog, som kvalar för att rädda kontraktet i division 4, går på Kämpavallen (lördag med avspark klockan 14). Returen spelas sedan nästa lördag uppe i Hanaskog.
– Önskeresultat i första matchen? 2-0 hade inte varit fel. Viktigast av allt är det att hålla nollan, påstår Tobias Hansson, en av nyckelspelarna i Janstorp.
I det första kvalsteget eliminerade Janstorp den östra division 5-seriens trea, Sjöbo IF.
– Över två matcher vann vi rättvist. Fast det såg ju inte så bra ut i den första halvleken i den första matchen, säger Tobias Hansson.
Där låg Janstorp under med 0-2 och var illa ute. När Sjöbo fick en man utvisad förändrades matchbilden radikalt. 0-2 blev till 3-2-seger och ett önskeresultat inför returen hemma i Janstorp, där Jaif tidigt fick 1-0 och till slut vann med 2-0.
– Vi fick returmatchen precis dit vi ville och kontrollerade egentligen hela tillställningen. En skön känsla att ha med sig in i det avgörande kvalsteget, menar Tobias.
Särskilt mycket om Hanaskog kan inte Jaif:arna.
– Lite information har vi dock fått av grannarna i Rydsgårds AIF, som ju mött dem i serien i år, påpekar Tobias.
– Vi litar på vårt eget spel. Vi är ödmjuka inför uppgiften, men inte nöjda. Vi vill ta steget upp.

×