Nye Skivarps Gif-tränaren Mikael Carle (i mitten) tillsammans Magnus Nilsson (lagledare) och Jerry Hansson (ordförande i fotbollssektionen). Foto: Mattias Jönsson

Mikael Carle tar över i Skivarp

FOTBOLL Skivarps Gif har gjort klart ny tränare inför fotbollssäsongen 2018.

Det blir Mikael Carle, 51 år, som tar över efter David Ketteridge, som i somras, mitt i årets säsong, återinträdde som tränare efter att Håkan Ödahl valt att hoppa av. Ketteridge var ju dessförinnan tränare i Gif säsonger 2013 till 2016.
– Det här ska bli otroligt roligt. Jag längtar redan till att ta över, säger nye Gif-tränaren Mikael Carle på webbsidan skivarpsupport.se.
Han har spelat fotboll tillsammans med Jonnie Fedel och ishockey med Roger Nordström, två legendariska målvaktsprofiler.
Han har varit med om att kvala till division 1, nuvarande superettan, med IFK Trelleborg.
Men nu är det helt ny fotbollsutmaning som väntar för Mikael Carle. I Skivarps Gif, som i år räddade sitt division 5-kontrakt i den allra sista omgången, står han inför sin debut som tränare på seniornivå.

Mikael Carle bor i Almaröd, dit han flyttade med familjen 2001.
Skivarps Gif är alls ingen ny bekantskap för honom. Här avslutade han nämligen 2007 sin egen karriär med en säsongs spel.
Annars var det i Staffanstorps Gif han gjorde sina första fotbollstillslag. Därefter blev det fyra år i Malmö FF, där Jonnie Fedel var en av hans lagkamrater. Vid 17 års ålder valde dock Carle ishockeyn före fotbollen och spelade fyra säsonger i Malmö IF.
– Bland annat blev det serieseger i division 2.
En av många lagkamrater var målvakten Roger Nordström, som sedermera tog SM-guld med Mif såväl 1992 som 1994). Hockeykarriären avslutade Carle med två säsonger i Trelleborgs Vikings.
– Vid den här tidpunkten flyttade vi till Gislövs strandmark och jag började att sakna fotbollen. Så då började jag att spela i Gislövs IF i division 5, upplyser Mikael Carle.
Ganska snabbt fick IFK Trelleborgs tränare Colin Toal ögonen upp för honom. I IFK Trelleborg stannade Carle i fyra år och var med om att få kvala till division 1, landets då näst högsta serie.
Efter detta blev det två säsonger i Oxie IF med ”gamla” ess som Anders Palmér, Olof Persson och Kristian Haynes som lagkamrater.
Åtta säsonger som ishockeytränare i Trelleborgs ungdomsled finns på hans meritlista. På fotbollssidan tränade han för några sedan ett ungdomslag i Skivarps Gif.
Tränarjobbet i Skivarp blir sålunda hans första på seniornivå.
– Man är ju ett oskrivet kort, medger Carle, som egentligen hamnade i Skivarp av en liten slump.
– Jag tittade på Skurup-Skivarp och där kom jag att sitta bredvid med Rickard Thulin, vice ordförande i Skivarp. Jag sa då att jag var sugen på att börja med att träna ett lag. Då tyckte Rickard att jag skulle träna Skivarp och att han skulle före vidare detta med styrelsen. På den vägen är det, berättar Mikael Carle.
Han ser med spänning och tillförsikt fram emot att få börja sitt tränarskap i Skivarp.
– Här finns en fantastisk anläggning. Vi har Möllevallen med den härliga inramningen. Vi har snart en konstgräsplan, vi har en bra B-plan och vi har dessutom Nils Holgersson-hallen.
– Här finns väldigt många duktiga spelare och man har en bra mix mellan gammalt och ungt. Med små medel ska vi tillsammans göra något bra. Nästa år ska vi etablera oss i division 5 och under 2019 ska vi vinna femman.
I tisdags träffade han spelarna för första gången. Den 22 oktober är det meningen att Mikael Carle ska göra sitt första träningspass med sitt nya lag.

×