Polis med förstärkningsvapen på plats efter att flera personer har hittats skottskadade vid Ehrenbuschsgatan i centrala Trelleborg på torsdagskvällen. Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra till sjukhus efter skottlossning – en anhållen för mordförsök

Trelleborg Två män är allvarligt skadade efter torsdagskvällens skottlossning i centrala Trelleborg. En 20-årig man sitter anhållen, misstänkt för mordförsök.

Samtliga fyra män som är 29, 25, 21 och 20 år, är hemmahörande i Trelleborg och kända av polis sedan tidigare.

De fyra männen ska först ha befunnit i en lägenhet innan de blev beskjutna utomhus vid Ehrenbuschsgatan.

Den 20-årige mannen greps senare under natten i Ystad. Mannen är nu anhållen, misstänkt för mordförsök och förhördes under fredagen.

Polisen fick flera samtal vid halv elva-tiden under torsdagskvällen om en misstänkt skottlossning inne i centrala Trelleborg.

– När polisen kommer till platsen påträffar man flera personer med bekräftade skottskador på ett ganska begränsat område, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid Skånepolisens ledningscentral.

Polisen arbetade med att säkra olika platser för att ambulanser skulle kunna komma fram till de skadade. En större polisinsats påbörjades.

Polisen spärrade av ett större område som bedömdes som brottsplatser. Kriminaltekniker och vapenhund beställdes till platsen.

Polisen rubricerar ärendet som försök till mord.

– En av dem som fördes till sjukhus är nu gripen misstänkt för mordförsök. Han har fått lämna sjukhuset och finns nu i stället hos polisen, säger Magnus Svall, jourhavande förundersökningsledare till Radio Malmöhus.

Ytterligare en av de skadade har fått lämna sjukhuset under fredagsmorgonen, medan de två män som är kvar på sjukhuset har skottskador och skärskador. Deras tillstånd bedöms som allvarligt men inte livshotande.

Flera personer hämtades in till polisförhör under natten och gruppen för grova brott är inkopplade i ärendet. Personerna släpptes av polisen på fredagsmorgonen.

Polisen har hittills genomfört ett tjugotal förhör, och framför allt kommer fler vittnen till händelsen att höras, uppger polisen.

Polisen har utfört en husrannsakan under natten och säkrat bevis.

Brottsplatsen  har undersökt av polisens tekniker.

Polisen vet inte vad som ligger bakom skottlossningen.

Avspärrningarna hävdes under fredagsförmiddagen och polisen har lämnat platsen.

 

 

Läs mer:

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

Loading ... Loading ...
×