Försökte sätta eld på skola

ystad Under natten till fredagen ska en person ha försökt sätta eld på Löderups skola.

SOS larmades vid midnatt mellan torsdag och fredag om en brand på Löderups skola på Storgatan. Ett larm ska ha utlösts och väktare åkte till Löderups skola där en pappershög utanför en fönsterruta stod i brand. Räddningstjänst och polispatrull anländer till platsen men det kan konstateras att det inte funnits någon risk för att branden skulle sprida sig.

En glasruta till en lokal ska ha spruckit av värmen från branden och uppe på pappershögen hade en okänd gärningsperson placerat en slags gasoltubs-attrapp. Gasoltuben var dock tom och det kan därför handla om att någon försökt skrämmas. Brottet rubriceras som skadegörelse genom brand. Polisen har ingen misstänkt, men det ska finnas en övervakningskamera på platsen.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

Loading ... Loading ...
×