Mentor Rezniqi, som tillsammans med sin bror Fuad Rezniq driver företagen Eslövs kakel och Rezniqi & Fastighet AB, har begärt planbesked hos Eslövs kommun om att få bygga ett nytt hus med 36 lägenheter för studenter och hyreslägenheter i hörnan Västerlånggatan-Repslagaregatan i Eslöv där Eslövs kakel har sina lokaler idag. FOTO: LENNART ANDERSSON
Sä här tänker sig bröderna att det nya husets fasader mot syd och öst skulle kunna se ut.

De vill bygga nytt för studenter och andra

ESLÖV Företagaren Mentor Rezniqi, som tillsammans med sin bror Fuad Rezniqi driver företagen Eslövs Kakel och Rezniqi & Fastighet AB, har begärt planbesked hos Eslövs kommun om att få bygga ett nytt hus med 36 lägenheter för studenter och hyreslägenheter i hörnan Västerlånggatan-Repslagaregatan.

Där huserar brödernas företag Eslövs Kakel, som de startade för 19 år sedan, och som nu vuxit så att det är 15 anställda.
Företaget har ramavtal med Peab Byggservice och Skanska och har varit inblandade i flera prestigeprojekt i Malmö.
Det handlar bland annat om Malmö Live där Skanska Sverige AB fick priset för ”årets Bygge 2016”. Eslövs kakel var inblandad i projektet i bland annat kongresshuset, bostäder i de norra och södra delarna samt konserthuset..

Eslövs kakel har också svarat för arbeten i 14 våningar höga och svarta Studio Malmö, med hotell och restauranger vid Hjälmarekajens inlopp, där stadsdelen Västra hamnen börjar.
Mentor Rezniqi tycker egentligen det är för tidigt att säga något om projektet med studentbostäderna i Eslöv, eftersom man bara sökt planändring.
Men han berättar ändå att man tänker sig att det blir hälften studentlägenheter och hälften hyreslägenheter i ett sju våningar högt hus.
– Det är än så länge bara våra önskemål. Vi har varit i kontakt med kommunen och de var positiva så långt men de ska titta närmare på det, säger Mentor Rezniqi.

Bröderna äger också andra fastigheter i Eslöv på Storgatan och Tempelgatan där det finns bostäder och butiker.
– Det finns så många villor i Eslöv. Det behövs hyresfastigheter också, säger Mentor Rezniqi.
Det finns inga studentbostäder i Eslöv tidigare. Men det är på gång vid kyrkan. Mentor Rezniqi tror att Lundastudenter kan lockas att bo i deras hus, om det får godkänt.
– Det är centralt i Eslöv och nära till stationen. Det kommer att hända mycket i Eslöv de kommande åren, med torget till exempel och det nya köpcentret. Det är en fin stad, säger Mentor Rezniqi.

Om en ny detaljplan görs för studenthuset kommer Eslövs kakel att få hitta nya lokaler någon annanstans och den grå byggnaden vid Coop Extra där man finns i dag rivs i så fall.

Dagens fråga

Äger du en sommarstuga?

Loading ... Loading ...
×