Fabrikschefen Jerker Sjöstrand och fabrikens HR-chef Lisbeth Malmgren tog emot ungdomarna som anlände till Smurfit Kappa i Eslöv. FOTO: LENNART ANDERSSON

Smurfit Kappa leder blivande anställda rätt

ESLÖV På tisdagseftermiddagen fick 80-talet högstadie- och gymnasieungdomar besöka Smurfit Kappa i Eslöv i arrangemanget Industrinatten. Företaget vill säkra framtida rekrytering, tycker sig ha bra jobb att erbjuda och vill ge ungdomarna kännedom om det.

– Det finns en massa fina möjligheter inom industrin, säger Smurfit Kappa Sveriges HR-chef Emma Meurling, som själv gillar känslan av att vara med och producera en bra produkt som är till nytta för många.
Smurfit Kappa är en global förpackningstillverkare med både svenskt huvudkontor och produktionsanläggning i Eslöv, och var ett av industriföretagen som fanns representerat på Medicon Village i Lund under Industrinatten, som arrangeras av bland annat industrin och kommunerna.
600 unga var där och fick gå runt bland montrarna och prata med företagens representanter. Sen bar det av ut på arbetsplatserna för studiebesök.

Fabrikschefen Jerker Sjöstrand och fabrikens HR-chef Lisbeth Malmgren tog emot de som anlände till Smurfit Kappa i Eslöv i två busslaster.
Eleverna fick skyddsutrustning på sig och delades i två grupper som turades om att besöka Smurfits Experience Center och gå en rundvandring bland alla maskinerna.
200 jobbar totalt på Smurfit Kappa i Eslöv. Av dem är 130 på fabriken. Studiebesök har man då och då. Ofta är det kunder som vill se hur deras förpackningar blir till.

Industrijobb handlar inte bara om att jobba i fabrik, betonar Emma Meurling. Det behövs även jobb inom kringfunktioner som design, sälj, logistik och HR.
Hon tror att företagen måste ligga på och påminna de yngre om att de kan satsa på ett jobb inom industrin och om vilka fantastiska möjligheter där finns. På Industrinatten leddes intresserade in på de rätta vägarna
– Det är inte så att man bara kan komma hit och börja jobba. Vi vill att man har någon typ av utbildning, säger Emma Meurling, som gärna ser att man väljer en teknisk inriktning på gymnasiet.
Hon tipsar sedan om YH-utbildningarna i framförallt förpackningsteknik, men även i förpackningsdesign.

De fanns tidigare vid Yrkeshögskolan i Eslöv, men har tillfälligt flyttats till Helsingborg. Praktikanter från utbildningarna tar man emot fortfarande.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

Loading ... Loading ...
×