Fredrik Ottesen.

SD:s Eslövsordförande: ”Har inte återspeglats i hans politik”

ESLÖV De refererade Facebookinläggen låg tidigare helt öppna på nätet. Efter att Skånskan sökt SD-mannen har de plockats bort.

Vi hann dock ta skärmdumpar av dem och mejlade dem till både SD Riks och Fredrik Ottesen, gruppledare i kommunfullmäktige och ny ordförande för Sverigedemokraterna i Eslöv, för kommentarer.
– Vi har gjort en helhetsbedömning av uttalandena. De är så pass olämpliga att han ombetts att lämna sina platser och det kommer han också att göra, säger Fredrik Ottesen.

Ledamoten har inte visat tecken på såna åsikter när ni haft möten i partiet?
– Han är både en kärleksfull man och far. Vad han väljer att dela för skämt och hur han väljer att benämna andra människor är hans val, men det har gett oss anledning att be honom att lämna sina platser.

Men det är inte så att jargongen i SD Eslöv är så här?
– Vad han gör på sin privata sida har inte på något sätt återspeglat hans politiska arbete, säger Fredrik Ottesen.

Det kanske finns partikamrater som är vän med honom på Facebook och kanske sett att han delat de här sakerna?
– Han blev inte aktiv förrän efter förra valet. Någon av de här sakerna var från 2013. Vi har inte resurser att sitta och gå igenom varandras Facebooksidor.

Fredrik Ottesen säger att han ändå tycker ”det är positivt att andra lägger ner tid och energi på det”.
– Så att vi kan bli uppmärksammade på det.

Vi har sökt ledamoten i ett par veckor. Tror du han har för avsikt att höra av sig?
– Det tror jag inte. Han kommer också att avsäga sig att vara en offentlig person. När han avsäger sig sina uppdrag är han inte det längre.

Tycker du det är orättvist av massmedia att granska vad en enskild ledamot skriver för kommentarer privat på Facebook?
– Vi är oerhört positivt inställda på att bli granskade. Sedan är frågan om vi Sverigedemokrater blir hårdare granskade än andra. Vi vet att vi har mer rent mjöl i påsen tack vare det.
Men sånt här dyker ju upp hela tiden. Det är alltid bara Sverigedemokrater som avslöjas, aldrig någon från de andra partierna? Kan det säga något om stämningen i partiet?
– Vi är ett starkt växande parti med många nya kandidater. Vi växer snabbast med en extremt ny medlemskår.

Er förra ordförande blev för någon månad sedan avslöjad med att skriva inlägg på dåvarande Avpixlat under en signatur som tidningen Expo anser är nazistinfluerad.
– Jag har inga ytterligare kommentarer om förra ordföranden. Jag är ny ordförande och driver Sverigedemokraterna framåt. Det kommer inom kort att visas vilket hårt arbete jag och styrelsen lägger ner, säger Fredrik Ottesen.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

Loading ... Loading ...
×