Lars Hansson på Stationen Bed & breakfast har nominerats till Årets företagare 2017 i Ystad. Foto: Håkan Jacobsson

Nomineringen till Årets företagare klar

Ystad
Nomineringen till Årets företagare är klar.
– De är genuina Ystadsföretagare, säger Ingvar Öberg, ordförande i Företagarna Ystad.

De tre som har nominerats är följande: Tomas och Ulrika Olsson, Sydkust mekaniska AB, Lars Hansson, Turistlogi i Ystad och Ystad centralfastigheter, och Bo, Dennis och Linus Sandell, Bosses bygg.
– Det är företagare som är goda föredömen som personer. Det är inte företaget som får priset, utan det är människorna. Det är företagaren som vi vill lyfta fram, påpekar Ingvar Öberg.

För att bli nominerad måste personen också äga större delen av företaget, vara skriven i Ystads kommun, ha en bra ekonomi och inga betalningsanmärkningar, enligt Ingvar Öberg.
– Lars Hansson har rustat upp stationen och Turistlogins beläggning har ökat med närmare 400 procent sedan 2010. Han har bidragit till tillströmningen av turister, förklarar Ingvar Öberg.
– Bosse Sandell är pappa till Dennis och Linus. De har mycket koppling till handbollen i Ystad. De bygger just nu i Västra Sjöstaden.
– Och Sydkust mekaniska har haft en bra utveckling de senaste åren. I dag har företaget tio anställda.
Det är en grupp som gör nomineringarna och där ingår bland annat Företagarna Ystad. Ingvar Öberg är ordförande i föreningen sedan 19 år tillbaka men han är inte med i gruppen.
Priset delas ut den 8 november på Näringslivsgalan på Surbrunnsparken. I år är Sanna ”Jolanta” Persson Halápi är konferencier igen och vokalgruppen Pros and Cons står för musikunderhållningen.
– I fjor hade vi fullsatt och det hoppas vi givetvis att få i år också, säger Ingvar Öberg.

Dagens fråga

Äger du en sommarstuga?

Loading ... Loading ...
×