Tommy B. Nilsson och Ulf Brandtman är med i upphängningsgruppen.
171011 Konsthallen Fogdaröd HöörMittskånes Konstgille HöstsalongKonst
Anette Bech ställer ut tre konstverk under höstsalongen.

Hundratals konstverk ska visas i höstsalong

Fogdaröd Till helgen drar Konstgillet Mittskånes tredje höstutställning igång i konsthallen på Fogdaröd.

86 konstnärer ansökte om att få medverka i årets höstsalong på Fogdaröd. 56 valdes ut av juryn och sammanlagt är det nästan 150 målningar och skulpturer som ställs ut i konsthallen på Fogdaröd denna och nästa helg. Detta när Konstgillet Mittskåne för tredje året anordnar höstsalong i lokalerna.

– Vi har anordnat utställningen kring påsk sedan 2002, men sen sa nån ”varför ska vi bara hålla på kring påsk?”. Så då anordnade vi en höstsalong och i år blir tredje året, säger Lennart Grubbström, som under många år varit ordförande i konstgillet.
– Det blev en succé från start. Konstnärerna säljer jättemycket och besökarna tycker att det är jätteroligt, fortsätter Grubbström.

Under onsdagen var ”hängningsgruppen” under ledning av Norra Rörumskonstnären Tommy B. Nilsson i full gång med att dekorera väggarna.
– Det gäller att verken inte ska krocka, sa Tommy B. Nilsson där han gick runt bland 150 verk som ännu stod lutade mot väggarna.
– Verken får inte ta ut varandra. Det går till exempel inte att ha en späd akvarell bredvid ett explosivt måleri. Men samtidigt måste det bli spännande.
I lokalens ena ände placerade Tommy B. Nilsson ett stort fotografi av en ko. Framför det, en skulptur och bredvid några fotografier i gråskala.

– Kon är så grafiskt hård, så jag tror att de fotografierna passar här.
– Förhoppningsvis blir vi klara med det här i dag, fortsatte Tommy B. Nilsson och gick vidare för att hänga upp fler tavlor.
Anette Bech har verk som ställs ut i utställningen, men var även en del av hängningsgruppen.
– Mina tavlor är fantasi, sa Bech under onsdagen.
– Jag tycker mycket om japansk stil, fortsatte hon.

Konstutställningen pågår under helgerna 14-15 och 21-22 oktober klockan 12-16. Det hela äger rum i konsthallen på Fogdaröd i Höör.

Dagens fråga

Äger du en sommarstuga?

Loading ... Loading ...
×