SD-ledamot i Eslöv skrev elaka saker på Facebook. Skärmpdump.
SD-ledamot i Eslöv skrev elaka saker på Facebook. Skärmpdump.
SD-ledamoten länkade till sådant han hittat på nätet och delade vidare genom egna inlägg på Facebook där han skrev kommentarer, till exempel ”Ät upp din sko jävla kossa”. Nu har inläggen tagits bort. Foto: Skärmdump av Facebook
SD-ledamot i Eslöv skrev elaka saker på Facebook. Skärmdump.
Stefan Löfvens försågs med Hitlermustasch och ett nedsättande epitet.

Grova inlägg tvingar bort ännu en SD-ledamot

ESLÖV Svartskalle. Jävla kossa. Sossesvin. ”Har hon inga bröst själv sossekärringen?”
Ytterligare en Sverigedemokratisk politiker i Eslöv tvingas nu lämna sina uppdrag sedan Skånska Dagbladet granskat hans förehavanden på Internet. Den här gången gäller det kommentarer på politikerns privata Facebooksida.

För någon månad sedan kunde vi berätta att Sverigedemokraternas ordförande i Eslöv, Johan Sandqvist, tillika ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, lämnade alla sina uppdrag sedan Skånskan ställt frågor om hans aktiviteter på dåvarande sajten Avpixlat.

Sandqvist hade där avslöjats med att skriva inlägg under en signatur som innehöll numren 14 och 88. Det tidigare är, enligt sajten Expo, en vanlig kombination i Vit Maktrörelsen och syftar på en fras om att skydda vita barn. Det senare tolkas helt enkelt som HH – Heil Hitler, efter bokstavens placering i alfabetet.

Politikern har figurerat med diverse inlägg på Sverigedemokraterna i Eslövs Facebooksida. Dessa har dock varit städade jämfört med de kommentarer Eslövsbon nedtecknat när han reflekterat över nutidshändelser på sin privata Facebooksida.
De flesta privata Facebook-användare har sin egen sida stängd, men SD-mannen i Eslöv har låtit sin sida ligga helt öppen på Internet.
Skånskan har, av en privatperson uppåt landet, uppmärksammats på de inlägg som SD-politikern gjort under åren 2013-2015. Vår tipsare anser att inläggen är rasistiska och sexistiska.

SD-mannen länkar till – och gillar – en blogg där författaren kritiserar den kurdisk-svenske ståuppkomikern, programledaren och skådespelaren Özz Nûjen för att denne hånat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson när denne var sjukskriven för utbrändhet.
”Jag hoppas att han själv drabbas men klart då kommer svartskallen gråta i media och alla tycker synd om honom” kommenterar SD-politikern i Eslöv.
Han rekommenderar vidare en artikel ur Aftonbladet som handlar om att riksdagens dåvarande vice talman Susanne Eberstein (S) valt att ta ner ett konstverk av barockmålaren G E Schröders som visar romerska gudinnan Juno med blottad barm.

Målningen hängde i riksdagens gästmatsal i 30 år men Eberstein vill ta ner den av feministiska skäl, så att utländska gäster ska slippa äta vid en bild av en naken kvinna, berättar artikeln.
”Har hon inga bröst själv sossekärringen?” är SD-mannens kommentar på sin Facebooksida.
Han har även publicerat en bild från ett holländskt julfirande. Där heter jultomten Sankt Nikolaus och har en mörkhyad hjälpreda som heter Svarte Petter.
Afrosvenskarnas riksförbund i Sverige har skrivit till Nederländerna och protesterat mot sedvänjan och anser att Petters svartmålade ansikte, tjocka röda läppar och lockiga hår gör honom till ”en rasistisk karikatyr av den svarta kroppen”.
– När kan vi ha Svarte Petter vid julskyltningen?? är SD-politikerns kommentar till bilden.

Han delar också en teckning som påstås visa en uppfinning som ska minska antalet bilolyckor i trafiken med 45 procent – ett bilbälte som placeras över den kvinnliga passagerarens mun under färden medan den manlige bilisten småleende rattar sig fram i sin bil.
SD-politikern lägger vidare ut en bild där Statsminister Stefan Löfven porträtteras med en påmålad Hitler-mustasch och texten ”Lita på mig, jag står aldrig för det jag säger”.
– Sossesvin, är Eslövspolitikerns koncisa kommentar.

Centerpartiledaren Annie Lööf figurerar också i mannens Facebook-flöde. På en bild håller hon en tallrik med en sko och texten ”Jag äter hellre upp min högra sko än blir stödhjul åt Socialdemokraterna”.
– Ät upp din sko jävla kossa, kommenterar Sverigedemokratledamoten till sina Facebookvänner.
Skånska Dagbladet har under ett par veckor förgäves försökt nå mannen på olika sätt. Vi kom inte längre än till ett kort telefonsamtal som snabbt klickades bort, och att en familjemedlem lovade att framföra vår önskan att tala med honom,
Under ett par veckor försökte vi också nå Sverigedemokraternas gruppledare i Eslövs kommunfullmäktige, Fredrik Ottesen, om saken på olika sätt utan att han hörde av sig.

Fredrik Ottesen ringde dock upp till slut efter att Skånskan varit i kontakt med Sverigedemokraternas riksorganisation.
Om SD-ledamotens Facebookinlägg säger han:
– Det är direkt olämpligt och han kommer att lämna sina platser. Han och jag har kommit fram till det i samförstånd. Han lämnar inom kort in sin uppsägelse inför nästa kommunfullmäktige så det kan behandlas där, säger Fredrik Ottesen och tillägger sedan att före detta partikollegan uppmanats att avgå.

Läs mer:

Dagens fråga

Har du fiskat kräftor någon gång?

Loading ... Loading ...
×