The Tivoli i Helsingborg har begärt sig själv i konkurs. Foto:TT

The Tivoli i konkurs

Nöjesstället The Tivoli i Ångfärjestationen i Helsingborg begär sig själva i konkurs.

Det ägarna till The Tivoli – Hasse Jönsson, Johannes Kajrup och Magnus Hoff – som på egen begäran lämnade in en konkursansökan under onsdagen.

”Vi förstår att ni är många som undrar vad som händer nu och helt ärligt så vet vi knappt själva. Det är med stor stor sorg i våra hjärtan som vi idag meddelar att The Tivoli går i konkurs” skriver man på sin Facebook-sida.

Fredagens planerade spelning med Magnus Carlsson kommer att genomföras som tänkt men efter det är det oklart vad som kommer att hända. I Facebook-inlägget skriver man att man har visionen att genomföra höstens inbokade spelningar men att man i nuläget inte har någon införmation att ge om dem.

”Hoppas ni alla förstår att det är en väldigt tung period vi går igenom nu och hoppas ni kan ha överseende med att vi inte har svar på allt just nu.”

The Tivoli startades 1996 och har utöver konserterna i Ångfärjestationen även arrangerat spelningarna på Sofiero och Helsingborgs arena. Under 2016 flyttade The Tivolis lokal Ångfärjestationen till andra sidan Hamntorget och i samband med sitt 20-årsjubileum öppnade man på nytt.

×