Kvinnan blev misshandlad när hon protesterade över att mannen tog hennes cykel.arkivbild

Sparkade kvinna medvetslös i cykelbråk

höör En 27-årig man döms till ett års fängelse för att ha sparkat en kvinna medvetslös sedan hon protesterat mot han tagit hennes cykel.

Överfallet skedde utomhus på en gata i Höör den 25 augusti i år. En person som blev vittne till händelsen har berättat hur 27-åringen hänsynslöst gav sig på kvinnan:

– Han sparkade till kvinnan och av sparken ramlade hon in i en vägg. Sparken måste ha träffat i magen. Efter att kvinnan rest sig upp sparkade han henne så att hon föll handlöst till marken och låg kvar där avsvimmad med magen mot asfalten. Mannen stämplade därefter kvinnan i huvudet med ena foten.

Vittnet sprang fram för att stoppa överfallet och då gav sig 27-åringen iväg. Vittnet berättat att det tog 3-4 minuter att få liv i kvinnan igen.
Ytterligare två personer såg misshandeln från sina lägenhetsfönster.
Det är inte helt utrett hur många sparkar kvinnan fick, men Lunds tingsrätt kommer fram till att det var minst fyra.

Kvinnan har berättat hon upplevde händelsen som en mardröm, och hon blev rädd och chockad.
Överfallet har fått följder för henne och i dag snurrar det i huvudet när hon pratar och rör sig mycket. Hon fick en fraktur i ansiktet men skadorna var aldrig livshotande.
– Han slutade när han trodde jag var döende, har kvinnan sagt i förhör.

27-åringen, som inte är svensk medborgare men för tillfället bosatt i Höörs kommun, har i polisförhör påstått att han tidigare haft en relation till kvinnan och att han lånat ut pengar till henne för köp av en cykel – något kvinnan helt tillbakavisar.
Det var denna cykel han den aktuella dagen bar iväg med. När kvinnan protesterade blev han provocerad och föste bort henne, men han slog eller sparkade henne aldrig, hävdar han.

Lunds tingsrätt litar på kvinnans och de tre vittnenas samstämmiga berättelser och dömer 27-åringen till ett års fängelse. Oavsett om hon var skyldig honom pengar eller inte hade han ingen rätt att ta hennes cykel, påpekar domstolen. Det kan inte betraktas som en provokation att hon försökte ta tillbaka sin egen cykel.

Åklagaren hade yrkat på att 27-åringen skulle dömas för grov misshandel men Lunds tingsrätt anser inte att den är tillräckligt rå och hänsynslös för det utan klassar den som misshandel av normalgraden, dock en ”mycket allvarlig” sådan.

27-åringen ska även betala 17 400 kronor i skadestånd till kvinnan.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

Loading ... Loading ...
×