Från och med 1 januari höjs avgifterna vid felparkering i Höörs kommun.arkivbild

Dubbelt så dyrt att missa rutan från årsskiftet

Höör Felparkeringsavgifterna i Höörs kommun kommer att höjas. Det beslutet togs under förra kommun­fullmäktige.

Från och med 1 januari 2018 höjs avgifterna vid felparkering i Höörs kommun. Precis som i dag, kommer det att finnas tre avgiftsnivåer och vilken som används beror på hur grov felparkeringen i fråga är.
Om man till exempel ställer bilen med ett hjul eller två utanför en markerad uppställningsplats, är avgiften i dag 200 kronor. Från den 1 januari höjs avgiften till 400 kronor. Den andra nivån, som i dag ligger på 400 kronor, gäller bland annat vid parkering där parkeringsförbud råder samt vissa andra överträdelser. Den avgiften höjs till 600 kronor.

Den tredje och högsta nivån ligger i dag på 600 kronor och gäller bland annat när man ställt bilen på en gång- eller cykelbana, i en vägkorsning samt på eller strax före ett övergångsställe. Den avgiften höjs till 800 kronor.
Beslutet klubbades igenom av ett samstämmigt kommunfullmäktige. Pengarna som kommunen får in på detta, kommer gå till ett gott syfte, enligt kommunalråd Anna Palm (M).

– Inkomster av avgifterna går tillbaka till trafiksäkerhetshöjande åtgärder för bland andra skolbarn, sa hon i talarstolen under kommunfullmäktige.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

Loading ... Loading ...
×