Bilist som körde på pojke brottsmisstänkt

HÖGSERÖD En pojke i tioårsåldern blev påkörd av en personbil i Högseröd, strax norr om Löberöd, vid 16-tiden på tisdagen. Pojken fördes med ambulans till sjukhuset i Lund. Föraren av personbilen, en 43-årig man, misstänks för vållande till kropsskada.

Pojken var ute och cyklade när olyckan inträffade. Han blev av okänd anledning påkörd av en förbipasserande bilist när denne skulle göra en omkörning.
Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut till platsen. Skadeläget var inledningsvis oklart, och pojken fördes till sjukhuset i Lund för vård.
– Bilisten kolliderade med cyklisten i samband med en omkörning, och pojken skadades. Omständigheterna kring olyckan är fortfarande oklara, liksom skadeläget, men enkligt de preliminära rapporter vi har fått ådrog sig pojken brott på båda underarmarna. Som tur var hade han cykelhjälm, säger Martin Thornell, kommunpolis i Hörby och Höör.
Det finns vittnen till olyckan, och de ska nu förhöras av polisen liksom den 43-årige bilföraren, som är misstänkt för vållande till kroppsskada.
Personbilen togs i beslag, efter beslut av jourhavande förundersökningsledare, och har körts till polishuset i Kristianstad för teknisk undersökning.
– Vi har inte alla fakta på bordet ännu. Utredningen pågår och vi håller på och jobbar med ärendet. Det ska bland annat göras en undersökning av bilen, fortsätter Martin Thornell.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

Loading ... Loading ...
×