Christoffer Forsberg tryckte in 1–0 när Redhawks nollade Brno. Foto: Björn Lindgren/TT/arkiv

Forsberg visade vägen till triumf

ISHOCKEY Malmö Redhawks växlade upp och tog hem gruppsegern i sitt första CHL-framträdande någonsin genom 3–0 hemma mot tjeckiska Kometa Brno.
Nu väntar åttondelsfinal om tre veckor.

– Känns skönt, det är roligt att vinna gruppen. Jag tycker att vi studsade tillbaka och gjorde en bra match efter några lite sämre insatser, myste Christoffer Forsberg som öppnade målskyttet med klockan på 27.14.
– Det är viktigt att veta att vi kan göra rätt för oss, åka mer skridskor och sätta högre press över hela banan.
Danske backtalangen Malte Setkov satte tvåan knappt halvvägs in i tredje perioden och med 14,6 sekunder kvar fastställde Fredrik Händemark slutresultatet till 3–0.

Således en stabil trepoängare för Redhawks som därmed passerade Brno i sista omgången och kan titulera sig gruppsegrarna i Champions Hockey League.
– Härligt. Brno var lite mer tillbakadraget i dag, spelade inte lika mycket med puck och fokuserade på att ställa om snabbt, men vi gjorde det bra, förde spelet och vann rättvist.

Malmötränaren Peter Andersson njöt i fulla drag och kunde också kosta på sig ett litet leende.
– Inte alls illa. Det här smakar riktigt gott. Vi hanterade situationen på ett utmärkt sätt, och det var roligt att se alla unga killar som klev fram och visade att det finns en framtid i klubben.
Slutspelslottningen sker på fredag och då fastställs också exakta datum för åttondelsfinalerna som avgörs i bäst av två matcher. Första mötet på bortaplan 31 oktober eller 1 november, med retur i Malmö 7 november.

×