EU-medborgare som övernattar på Kristianstadsgatan har inget val. Foto: Oscar Schau
Martin Cornell.

Malmöbor: Ge dem sovplats

MÖLLEVÅNGEN Det finns säkert en och annan Möllevångsbo som klagar på EU-medborgare som håller till i stadsdelen.
Men majoriteten av dem som bor här har rakt motsatt uppfattning.

Efter SkD:s artikel om klagomål mot att EU-medborgare bor i bilar på Kristianstadsgatan kontaktade i alla fall flera personer tidningen för att ge en annan bild av stadsdelen och boendes inställning till de romer som uppehåller sig där och hur de konsekvent körs bort från de flesta platser som de uppehåller sig på.
Och:
”Artikeln ignorerar de Malmöbor som knutit kontakter med romerna, anordnat soppkök, diskuterat och förmedlat och fixat jobb och bostad och lösningar på problem som uppstår när folk inte har någonstans att bo”, skrev de i en gemensam insändare.

En av dem som skrev under var Martin Cornell. Han säger till SkD att frivilliga krafter ser till att det sker väldigt mycket positivt arbete med romerna i stadsdelen.
– Vi har ju haft Kontrapunkt som låg väldigt nära Möllevången och en kulturförening som heter Cartier som ordnat fikaträffar och försökt skapa olika knutpunkter här. Men det som systematiskt lyfts fram är att det skräpas ner, säger han till SkD.

Kommunen borde istället göra mer för romerna, framför allt ge dem någonstans att sova.
– Man kan tycka vad man vill om Sorgenfrilägret eftersom det var byggt på giftig mark. Men när man stängde det löste man inte grundproblemet. Så nu får de sova i sina bilar istället. Så länge de blir behandlade som de gör i Rumänien så måste man behandla dem som människor och inte som ett problem, tycker han.

Läs mer:

Nyhetsbrev

×