Här vill Liberalerna se ett Föreningarnas hus. ARKIVBILD

Förskolebyggnad kan bli föreningshus

Hjärup Byggnaden som i dag utgör Lapptäckets förskola kan i framtiden komma att bli hem för olika föreningar.
Det föreslår Liberalerna i en ny motion.

Det tar ett till två år innan Lapptäckets förskola kan flytta in i sina nya lokaler där det kommer att finns plats för 12 olika avdelningar.

I takt med att Hjärup växer och inom några år ska ha ökat med 7 000 invånare så vill därför Liberalerna även ge plats till olika föreningar.
– Jag vet ju att det redan i dag förekommer vissa önskemål om att det skulle finnas en lokal att tillgå för exempelvis scouterna, säger Björn Magnusson (L).
Byggnaden som i dag är förskola är enligt Liberalerna tänkt att byta namn till Föreningarnas hus.
– För oss är det viktigt att låta byggnaden vara samhällsnyttig. Med det menar vi att byggnaden ska kunna nyttjas av flera olika organisationer beroende på tid på dygnet. Man kan exempelvis tänka sig PRO på dagen, något politiskt parti på eftermiddagen och scouterna på kvällen, säger Björn Magnusson.

Byggnaden är inte bara attraktiv som föreningshus på grund av sin omfattning. Den är det även för att den ligger i anslutning till ett område som kommer att bebyggas med 80-90 nya bostäder.
– I takt med att Hjärup blir allt större så kommer även en efterfrågan på samlingsplatser att efterfrågas. Det är här som föreningarnas hus kan komma att spela en viktigt roll. Framförallt för att den ligger bara över gatan från den nya bostadssatsningen, säger Björn Magnusson.

Det är dock inte bara byggnaden i sig som är viktigt utan att en ny del av Hjärup befolkas allt mer enligt liberalerna.
– Det är självklart att det är ett problem om allting ligger på ett ställe. Genom att ett eventuellt föreningarnas hus öppnar så blir det ju även mer aktivitet i en del av Hjärup som inte har så mycket rörelse i dag.
– Jag tror att det är viktigt både dag och nattetid, säger Björn Magnusson.

Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×