Zoran Markovic, kommunpolis ii Malmö tackar för sig efter tio år i yrket. FOTO: PERNILLA NIELSEN NEGRÉN/ARKIV

Kommunpolis lämnar yrket för ny utmaning

FOSIE Zoran Markovic, en av Malmös fem kommunpoliser, lämnar polisyrket bakom sig för att ge sig in i försäljningsbranschen.
– Möjligheten dök upp och nu vill jag se var det här jobbet kan ta mig, säger kommunpolisen, som gör en sista insats i samband med lördagens fotbollsturnering på Lindängens IP.

Tio år efter polisexamen och en karriär som gruppchef, vikarierande biträdande närpolischef och sedan i januari 2016 uppdraget som en av Malmös fem kommunpoliser, tackar Zoran Markovic för sig.
Den 31 oktober lämnar han Polismyndigheten och tjänsten som kommunpolis med särskilt ansvar för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i Fosie, Oxie och Burlöv.

Varför lämnar du Polisen?
– Jag har fått ett bra erbjudande från ett företag jag tror på. Det är ett amerikanskt världsledande bolag som säljer produkter mot Europa och Afrika. Bland annat kläder och skor till polis, militär och jägare, berättar Zoran Markovic, som nu sadlar om för att bli det internationella bolagets områdeschef med ansvar för bland andra försäljningen och utvecklingen i Norra Europa.

Inget missnöje bakom beslutet alltså?
– Nej, jag tillhör inte de missnöjda. Polisen har enbart varit en dörröppnare för mig. Jag har kommit väldigt långt och lärt mig oerhört mycket under mina tio år som polis. Visst har myndighetens omorganisation inneburit en viss turbulens och det är klart att det finns saker som kan bli bättre.
Men jag tror på att det kommer att bli bra, det gäller bara att vara uthållig.

Försäljning är inget han sedan tidigare har någon som helst erfarenhet av, men när tjänsten i en helt annan bransch dök upp var det enligt Zoran Markovic ingen tvekan.
– Möjligheten dök upp och nu vill jag se var det här jobbet kan ta mig. Jag har ett driv att prova nya saker och bara att det handlar om något helt annat är en utmaning i sig.

Sista utmaningen i polisens namn blir på lördag den 7 oktober då det är dags för fotbollsturnering på Lindängens IP. Turneringen som Zoran Markovic själv varit med att arbeta fram syftar till att stärka banden mellan de som deltar och fotbollsintresset är länken mellan samhällets olika hörnstenar och ungdomarna i området.
I samarbete med LB07 kommer bland annat spelare från polisen räddningstjänsten, kommunstyrelsen, fastighetsägare och föreningar möta invånarna i området på fotbollsplanen.
– Det faller sig så att jag avslutar med att träffa mina partners i den här turneringen som är tänkt att återkomma och turnera runt i olika platser. Jag hoppas att min efterträdare fortsätter med detta och då säkert gör det ännu bättre, säger Zoran Markovic.

Kan du tänka dig återvända till polisyrket?
– Min tanke när jag nu lämnar är inte att vända tillbaka. Men skulle inte mitt nya liv fungera så kan jag självklart tänka mig att komma tillbaka. Vad jag förstått så kommer dörren att vara öppen och det känns ju alltid bra.
Just nu pågår rekryteringen av Zoran Markovics efterträdare.

Läs mer:

Dagens fråga

Äger du en sommarstuga?

Loading ... Loading ...
×