Tidigare olympiska mästaren i sjukamp Carolina Klüft leder lördagsunderhållningen Duellen. På lördagen ska 15-åriga Jessica Pålsson från Furulund tävla om att få ned flest bowlingkäglor. Foto: Svt
Jessica Pålsson och Carolina Klüft under inspelningen av Duellen. Foto: Svt

Furulundsförare i duell med bowlingmästare

Furulund 15-åriga Jessica Pålsson har trots sin ringa ålder gjort sig ett namn i RC-kretsar och är redan i Sverigeeliten bland seniorer.
På lördag får hon använda sin radiostyrda bil i ett något annorlunda sammanhang, när hon deltar i SVT:s lördagsunderhållning Duellen.

– De frågade om jag ville vara med. Det var jätteroligt, bra människor och roligt spel, säger Jessica Pålsson om programmet, som är förinspelat.
Jessica Pålsson har nått framgångar i att tävla med radiostyrda bilar. Hennes far Mikael Pålsson har länge varit en pionjär i RC-sporten.

Genom att träna mot sin pappa på hemmabanan i Furulund har hon under de åtta år hon kört snabbt blivit en av de bästa, och slår ofta pappa.
– Han är min mekaniker i dag, säger hon.
I Duellen möter hon bowlinglegendaren Mats Karlsson. De ska tävla i vem som får ner flest bowlingkäglor. Han med ett klot, hon med sin bil.
Programmet sänds klockan 20 på lördag.

Dagens fråga

Drabbas du ofta av teknikstrul på jobbet?

Loading ... Loading ...

Tv

×