Tidigare olympiska mästaren i sjukamp Carolina Klüft leder lördagsunderhållningen Duellen. På lördagen ska 15-åriga Jessica Pålsson från Furulund tävla om att få ned flest bowlingkäglor. Foto: Svt
Jessica Pålsson och Carolina Klüft under inspelningen av Duellen. Foto: Svt

Furulundsförare i duell med bowlingmästare

Furulund 15-åriga Jessica Pålsson har trots sin ringa ålder gjort sig ett namn i RC-kretsar och är redan i Sverigeeliten bland seniorer.
På lördag får hon använda sin radiostyrda bil i ett något annorlunda sammanhang, när hon deltar i SVT:s lördagsunderhållning Duellen.

– De frågade om jag ville vara med. Det var jätteroligt, bra människor och roligt spel, säger Jessica Pålsson om programmet, som är förinspelat.
Jessica Pålsson har nått framgångar i att tävla med radiostyrda bilar. Hennes far Mikael Pålsson har länge varit en pionjär i RC-sporten.

Genom att träna mot sin pappa på hemmabanan i Furulund har hon under de åtta år hon kört snabbt blivit en av de bästa, och slår ofta pappa.
– Han är min mekaniker i dag, säger hon.
I Duellen möter hon bowlinglegendaren Mats Karlsson. De ska tävla i vem som får ner flest bowlingkäglor. Han med ett klot, hon med sin bil.
Programmet sänds klockan 20 på lördag.

Dagens fråga

Äger du en sommarstuga?

Loading ... Loading ...
×