30-åring slipper fängelse

Eslöv En 30-årig Eslövsbo som dömts för flera brott slipper sitta i fängelse.

30-åringen dömdes av Malmö tingsrätt i juni för grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.
Brotten sammantagna var värda en månads fängelse, ansåg tingsrätten och hänvisade till att han dömts för flera liknande brott tidigare.
Men 30-åringen överklagade påföljden och har nu fått rätt i hovrätten som anser att det räcker med skyddstillsyn i kombination med en särskild behandlingsplan. Det var det straff han dömdes till för ytterligare en rad brott som han dömdes för så sent som i augusti, och då kan det få omfatta även de tidigare brotten, menar hovrätten som också hänvisar till att 30-åringens brottslighet har ett starkt samband med hans missbruk.

Nyhetsbrev

×