Man skyller på okänd efter biljakt

Glumslöv När polisen skulle kontrollera en bil i Glumslöv trampade föraren gasen i botten. En biljakt i vansinnesfart följde innan mannen kunde stoppas på E6. Nu döms han mot sitt nekande för detta.

Det var halt på vägarna februaridagen 2016. Därför fick den efterföljande polisbilen sladd inne i bostadsområdet i Glumslöv. Det gjorde att polisen under en minut tappade kontakten med bilen som vägrade stanna för kontroll.
Poliserna fick dock hjälp av några personer i närheten som hade sett vartåt bilen åkt och efter högst en minut hade man kontakt.
Men polisen lyckades inte få stopp på den flyende förrän på E6 söder om Landskrona.

Då hade föraren kört i väldigt hög hastighet genom Glumslövs villagator, kört mot färdriktningen, in på gång- och cykelbanor, ut på Glumslövsvägen mot Landskrona och sedan in på E6 i riktning söderut.
Där hade han framfört bilen i upp till 200 kilometer i timmen och gjort flera vansinnesomkörningar.
Till slut lyckades polisen få stopp på fordonet och den 38-årige mannen på förarplatsen kunde gripas.
Nu har domen mot honom kommit och i den framkommer att mannen förnekar att det var han som körde i början av jakten.

Han påstår att en man som han inte vet namnet på körde bilen inne i Glumslöv. När de för en kort stund hade skakat polisen av sig stannade den okände plötsligt och sprang ut ur i bilen och försvann.
38-åringen fann det då bäst att själv ta över ratten och köra vidare eftersom han inte ville bli ertappad av polisen med att ha tagit narkotika.
Han erkänner att han i den följande biljakten ”säkert bröt mot en och annan trafikregel”.

Tingsrätten avfärdar i sin dom mannens påstående om en okänd förare och dömer honom för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning eftersom han saknar körkort, ringa narkotikabrott samt rattfylla.
Påföljden stannar dock vid skyddstillsyn och han måste genomgå behandling mot sitt missbruk av narkotika.
Anledningen till att han inte döms till fängelse är att tingsrätten bedömer att det skulle försvåra hans försök att bli drogfri.

Dagens fråga

Missar du ofta att äta frukost?

Loading ... Loading ...
×