SkD var med när Fotios Malamas invigde sin Biraria vid Södertull i april förra året. Foto: Lennart Larsson
Nu har Biraria och Mosaik stängts av konkursförvaltaren. Gäster möttes av den här skylten på Mosaik.

Krogimperium ska säljas

MALMÖ På torsdagen stängdes två populära Malmökrogar, Mosaik vid Stortorget och Greek Biraria vid Södertull.
Bolaget som driver dem har begärts i konkurs sedan ägaren, krogkungen Fotios Malamas, avlidit.

Konkursförvaltaren Ola Sellert informerade på torsdagen personalen att de båda krogarna stängs och startade arbetet med inventera krogarnas tillgångar.
– Jag driver inte dem vidare i konkursboets regi. Det har med tillstånds- och säkerhetsfrågor att göra, det blir för krångligt.
Istället förbereder han nu ett underlag så att krogarna kan överlåtas till någon annan, antingen tillsammans eller var för sig.

Har det redan dykt upp intressenter?
– Ingen har hört av sig direkt till mig, men jag vet att det finns spekulanter så de borde vara lätta att överlåta. Särskilt restaurangen på Stortorget, tror Ola Sellert.
Sammanlagt finns det runt 30 anställda på Mosaik och Biraria som framöver kommer att syssla ett tag med inventeringsarbete. När det är klart kommer de att arbetsbefrias av Ola Sellert och omfattas av den statliga lönegarantin.
För en tid sedan avled Malmös krogkung Fotios Malamas och efterlevande och affärspartners beslöt att inte fortsätta att driva Mosaik, Biraria och sommarrestaurangen Vanna Beach vid Scaniabadet vidare. Bolagen som driver krogarna begärdes på egen begäran i konkurs på onsdagen. Även bolaget som drev Bistro Dragörkajen till i början av året har begärts i konkurs.
Nattklubbarna Cuba Café i Folkets park och Stortorget 11 omfattas inte av konkursbegäran utan är enligt SDS till salu.

Nyhetsbrev

×