Lasse Berggrensson och Tommy Juth. Foto: Yvonne Erlandsson
Lasse Berggrensson och Tommy Juth. Foto: Yvonne Erlandsson
Tommy Juth och Lasse Berggrensson. Foto: Ulf Stjernbo

Pågarna åter i helt ny show

När Tommy Juth och Lasse Berggrensson samlade sina ungdomsminnen i föreställningen Vi var pågar blev det publiksuccé och efterfrågan blev stor.
Efter ett tjugotal speltillfällen tar duon nya tag med nya minnen, ny musik och med gästartister. Nya Vi var pågar får premiär i Limhamn Folkets hus den 4 oktober.

– Vi har gjort upp emot tjugo föreställningar av vår första show och nu när vi kommer tillbaka till Malmö ville vi göra en helt ny version, berättar en glad Tommy Juth.
Samma tema, det vill säga nostalgi och uppväxt och hur musiken påverkar en människa, står i centrum.
– Men allt är nytt och det är mer 60-tal den här gången. Vi sticker ut hakan och testar våra minnen lite till – och den största skillnaden från förra föreställningen är att vi nu har gästartister med, säger Tommy Juth.
Själv minns han med glädje ungdomen och den tidens äventyr och musik.
– Och Lasse Berggensson har ett briljant minne för detaljer, för melodier och texter. Han är en enorm tillgång, han är som ett levande musiklexikon!

Fyra offentliga föreställningar är inbokade hittills, plus några specialbeställda. I första offentliga föreställningen, den 4 oktober, gästas duon av Julius Malmström och Håkan Brinck.
– Julius var en aktiv profil redan på 60-talet, han var discjockey och var med i popband, berättar Tommy Juth.
Den 13 oktober är Sven Melander gästartis, den 20 Danne Stråhed och den 3 november är det Marianne Mörcks tur att gästa duon,
– Så då blir det inte bara pågaminnen utan taktpinnen också.

Kan du berätta något mer om föreställningen?
– Ja, jag kan avslöja att publiken kommer att få se ett hippiepar och att de kommer att få träffa Johnny Bode. En del seriefigurer kommer att dyka upp och så blir det lite oväntad allsång – en världsnyhet faktiskt – bildallsång.
Tommy Juth har en fulltecknad kalender framöver. Förutom Vi var pågar är han aktuell i kommande Arlövsrevyn.
– Och så ska jag göra julshow i Svängsta med Mikael Neumann och Sven Melander under rubriken Bland töntar och troll. Vi kommer dessutom att göra en Skåneturné, säger Tommy Juth.

×