Efter att ha haft butik i närmare 30 år i Malmö har Ellstorpsboden flyttat till Klågerup. Ann-Kristin Zahnen bor själv i byn och hyr även en annan lokal för att få plats med allt.
Många går kurser i lappteknik och det finns gott om exempel i butiken.
I boden finns både tyger som säljs på metervara och stuvar och en rad andra tillbehör för alla som är intresserade av textilier och handarbeten.

Efter många år i stan flyttade boden hem

KlÅGERUP Efter att ha haft butik i Malmö i många år valde Ann-Kristin Zahnen att flytta hem tyger, garner och övriga tillbehör till Klågerup där hon också är bosatt. Sedan tidigare finns hennes samling av mer än 300 symaskiner redan i byn.

Ellstorpsboden har efter 29 år i Malmö flyttat till Klågerup. Många undrar vad som finns i källarlokalen på Gamla Malmövägen. Det är inte så ofta som det öppnas nya butiker på orten.
– Här har varit många och tittat och speciellt barnen är nyfikna. Jag har aldrig tyckt att det varit jobbigt att pendla till Malmö men det var olika skäl som gjorde att jag valde att flytta.

– Jag har även kurser i lokalen. Jag är också öppen för önskemål från Klågerupsborna, berättar Ann-Kristin Zahnen.
I lokalen finns nu mängder av tyger i olika färger och storlekar, på metervara och stuvbitar. Många som kommer hit är på jakt efter den rätta kulören till ett lapptekniksarbete.
Hyllorna är fyllda med tyger av olika slag. Här finns garner till stickning eller vävning. Mattrasorna fick inte plats och finns i en annan lokal.
– Många av mina kunder arbetar med quiltning som är en del av lapptekniken. En del som börjat på en kurs fortsäter år efter år. Att ha gått 20 terminer är inte ovanligt.
Ann-Kristin Zahnen har kurser hos studieförbund och leder även kurser i den här lokalen.

– Jag har alltid varit intresserad av textilier och har sytt sen jag var fyra år. Jag arbetade som ekonom innan jag startade eget.
Eftersom namnet är inarbetat valde hon att behålla det även när butiken öppnade i Klågerup.
Hon har ett stort intresse för äldre symaskiner. I samlingen finns omkring 350 stycken och även en del leksaksmaskiner.
– Jag började samla på handvevade maskiner. De är ofta fint dekorerade och jag kunde inte motstå dem. Efter ett tag upptäckte jag att det även finns många vackra trampmaskiner och dessa tar betydligt större plats, skrattar hon.
Genom åren har det även blivit en hel del äldre barnsymaskiner.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

Loading ... Loading ...
×