Amnesty har totalt samlat in 2466 namn som vill stoppa Vellinges planer på att införa tiggeriförbud. På bilden en som skriver under vid fredagens manifestation i Vellinge. FOTO: KRISTINA DAVIDSON

2466 namn mot tiggeriförbud

SVEDALA På tisdagseftermiddagen överlämnar Amnesty sin namninsamling till Vellinge kommun. Amnesty vill stoppa kommunens planer på tiggeriförbud och har på kort tid samlat in 2 466 namn som stödjer kravet.

Marianne Gyllenpistol som är kampanjledare på Amnesty överlämnar namnen vid 14-tiden till kommunalrådets sekreterare. Detta sker i kommunhuset i Vellinge. På onsdag kväll kommer frågan om tiggeriförbud upp i kommunfullmäktige. Där väntas beslutet om ett förbud gå igenom eftersom det finns en majoritet bland politikerna för ett förbud. I kommunstyrelsen röstade M, L och SD för ett förbud medan S, MP och Nya listan inte vill ha någon ändring i de allmänna ordningsföreskrifterna på den här punkten.
Amnesty startade sin insamling för en dryg vecka sedan. 2401 personer har skrivit på digitalt. På fredagens manifestation i Vellinge samlade man in ytterligare 65 namn.
– Uppmaningen att inte införa ett tiggeriförbud är riktad till alla ledamöterna i kommunfullmäktige, berättar Marianne Gyllenpistol. Vi vill att alla ledamöterna ska få ta del av den på något sätt.
Eftersom Amnesty in i det sista hoppas att politikerna ska tänka om har man inte pratat om hur man ska gå vidare.
– Beslutet går vidare till länsstyrelsen och eventuellt får vi vända oss dit istället. Vi har inte diskuterat hur vi ska gå vidare om beslutet går igenom.
Amnesty anser att ett beslut om tiggeriförbud strider mot de mänskliga rättigheterna.

Nyhetsbrev

×