Magda Andersson. Foto: Tony Welam/Mcklein Photography

”Jag är supernöjd”

RALLYCROSS 19-åriga Magda Andersson från mellanskånska Löberöd hade en svart helg i lettiska Riga, men kunde glädja sig över teamkamraten Anton Marklund, som vann avslutningsdeltävlingen och säkrade EM-titeln i superar-klassen.

– Jag är supernöjd, säger Magda Andersson om sitt debutår i FIA European Rallycross Champion i värstingklassen, supercar, där hon till kom på 16:e plats i det 43 förare starka fältet.
EM-serien 2017 avslutades alltså den gångna helgen i Riga. För Marklund Motorsports försteförare, Anton Marklund, blev det succé med seger och säkrad EM-titel.

Teamets andra förare, mellanskånska Magda Andersson, kan se tillbaka på en spikrak utvecklingskurva redan under sitt debutår i supercarklassen. Redan i årets andra deltävling, som kördes i norska Hell, noterades hon till kanontider och visade att hon var mogen att utmana även de allra bästa. De två följande tävlingarna, på hemmaplan i svenska Höljes och därefter i Frankrike, var hon med och slogs i toppen och lyckades kvala till semifinal i båda.
– Jag trodde verkligen inte att jag skulle vara topp-fyra i en semi redan den här säsongen, medger Magda.
Dessvärre blev avslutningen i Riga inte vad hon önskat och hoppats på. I det inledande heatet fick hon en rejäl smäll vid alternativspåret och i det andra kvalheatet fick hon punktering redan i första chikanen.
– Efter detta handlade det bara om att överleva och ta sig i mål, säger hon.

Första dagens regn ersattes sedan av solsken.
– Jag gav verkligen allt i det tredje heatet. Men det var lite av en nitlott att gå ut i ett tidigt heat. Banan torkade upp och blev snabbare och snabbare.
I fjärde och sista omgången gick bilen sönder.
– Jag är självklart jättebesviken över helgen. Det var verkligen oflyt med allt. Men samtidigt var det saker utom min kontroll. Jag gjorde vad jag kunde, det är så här det är ibland inom motorsport, säger Magda.

Trots helgens mediokra 19:e plats som resultat, så är hon väldigt nöjd med säsongen och en total 14:e plats i EM.
– Jag är verkligen supernöjd. Vi har varit med och gjort toppresultat och visat att vi är både starka och konkurrenskraftiga. Samarbetet med Marklund Motorsport har varit jättebra. Det är ett professionellt team med familjär känsla. Jag har verkligen stortrivts hos dem och vill verkligen tacka dem för att de gett mig den här möjligheten, avslutar hon.

×