Klart att LB07 byter tränare

MALMÖ Redan innan fotbollssäsongen är slut står det nu klart att Sven Sjunnesson inte fortsätter som tränare för damallsvenska LB07 nästa säsong.

Under fredagen kommer LB07 att presentera sin nya tränare för nästa säsong, meddelade klubben via ett pressmeddelande på torsdagskvällen.
– Det är ingen dramatik kring detta, utan det har varit Svens önskemål hela tiden att kliva tillbaka till rollen som ungdomsansvarig, berättar LB07:s sportchef Johan Andersson för Skånskan.
Inom klubben har man jobbat ett tag för att hitta rätt lösning på tränarfrågan och nu verkar man alltså ha gått i mål:
– Det känns som rätt läge att presentera detta nu, då vinner vi lite tid, inte minst när det gäller spelartruppen, konstaterar Johan Andersson.
I pressmeddelandet skriver klubben att ett det är ett led i ambitionen att hålla en röd tråd vad gäller klubbens fotbollsfilosofi från ungdomsverksamheten och upp i A-laget att Sven Sjunnesson nu blir ansvarig för akademiverksamheten till hundra procent.
– Uppdraget är slutfört! 2014 var målet att spela damallsvenskt 2017 och att utveckla och förädla ett arbetssätt och ett sätt att spela fotboll. Det är genomfört och det ser ju helt uppenbart bra ut på mitt cv att jag slutar på topp, säger Sven Sjunnesson till Skånskan.

×