Erik Torstensson på plats i majsfältet. Odlingen är på ett hektar. Han har förverkligat drömmen om en egen odling och öppnat självplockning för allmänheten.
Majs från Klågerup. Fältet finns nära Malmövägen.
Erik Torstensson.

Längtan till landet blev en egen majsodling

KLÅGERUP Erik Torstensson får nypa sig i armen när han går förbi majsodlingen strax utanför Klågerup. Han har förverkligat en dröm om en egen odling samtidigt som besökare får uppleva känslan av att plocka direkt från fältet.
Odlingen är på ett hektar och ligger en bit in på en mindre väg i korsningen Malmövägen/Vinningevägen. Själv bor Erik Torstensson inne i byn.

– Jag ville helst bo på en gård. Jag har alltid haft en längtan till naturen och myllan.
– Jag har hört mig för hos bönderna och erbjudit mig att hjälpa till gratis. Jag har rensat betor och rensat vitklöver. Nu när jag förverkligat drömmen om en egen odling känns det fantastiskt.
Erik Torstensson är uppvuxen utanför Ängelholm.
– Vi barn hjälpte gärna till på lantbruken om det fanns möjlighet. Vi fiskade i Rönne å och den där speciella känslan om livet på landet har alltid funnits kvar inom mig.

Erik Torstensson har ofta besökt sin morbror i Närke som haft en majsodling. Den erfarenheten i kombination med att han ville odla något eget har resulterat i fältet utanför Klågerup.
– Jag hade inte alla maskiner som behövs men lantbrukare och företagare har verkligen ställt upp för mig. De har tagit sig tid, hyrt ut maskiner, kommit med goda råd och varit mig behjälplig på många sätt.
– Jag har också fått hyra en bit mark och det var ju en förutsättning för att kunna komma igång.

Majsen såddes i våras. Förra helgen öppnade självplockningen. Trots att vädret inte var jättebra kom det flera kunder.
– Jag tänker mig det här som en liten miniutflykt. Jag tror att många kan uppskatta att gå och plocka och smaka direkt från fältet.
– Nu har vi ätit massor med majs hemma, skrattar han.

Han har fått många positiva reaktioner från folk i byn som tycker att det är roligt att något händer och som uppskattar att Klågerup fått ett nytt litet utflyktsmål.
– Jag månar speciellt om att barn ska få smaka på naturen och få veta var maten kommer ifrån.

Självplockningen har öppet på vardagar klockan 14-18, lördagar och söndagar klockan 10-18. Säsongen beräknas vara minst tre veckor till.

Dagens fråga

Har du fiskat kräftor någon gång?

Loading ... Loading ...
×