Kvinnor i slagsmål med kniv på biltvätt

Malmö En 25-årig kvinna döms till fängelse efter att ha knivskurit en annan på en biltvätt 2016. Orsaken ska ha varit att personen trängt sig före i kön.

Det var i kön på biltvätten Wash a car vid Segevång den 19 juni i fjol som en konflikt blossade upp mellan två kvinnor. Orsaken var att den ena hade trängt sig före.

När det till slut blev den andres tur, en 25-årig kvinna, att tvätta sin bil så gick hon över till den andra kvinnans bås. En uppjagad ordväxling följde och de ska även ha rört samt tagit tag i varandra. En man ingrep och skilde dem åt.
När de båda var färdiga med tvätten uppstod en ny konflikt mellan kvinnorna, som även den avbröts av personer i närheten.
Enligt 25-åringen ska hon ha stått och skrapat av fågelbajs från sin bil när den andra kvinnan gick till angrepp med slag och sparkar. Hon ska då ha fått panik och börjat att veva med armarna för att värja sig. I handen ska 25-åringen ha haft en isskrapa.
Men enligt tingsrätten ljuger hon.
Teknisk bevisning från platsen visar tydligt att konfrontationen skedde utanför biltvätten.
Bråket ska enligt vittnen ha börjat med att den andra kvinnan ska ha sagt något provocerande till 25-åringen, som då gick till angrepp med en kniv i handen.
Hon ska sedan måttat ett flertal huggliknande rörelser mot kvinnan.

Efteråt upptäckte kvinnan ett blödande skärsår på ena sidan av sitt bröst och tydliga hål från en kniv på sina kläder.
Enligt 25-åringen kan såret ha orsakats av antingen hennes naglar eller av isskrapan som hon påstår att hon höll i handen.
Ytterligare bevis för att det ska ha rört sig om en kniv hittades senare i 25-åringens hem. I ett flerfärgat knivset saknades en mindre orange kniv av samma sort som vittnena ska ha sett kvinnan bära på biltvätten.

I domen mot 25-åringen skriver rätten att hennes handlingar är att betrakta som särskilt hänsynslösa, då det endast var en fråga om tur att den andra kvinnan inte skadades mer allvarligt.
25-åringen döms till ett års fängelse och cirka 17 000 kronor i skadestånd till den knivskurna kvinnan.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×