Jägersrotränarna genomförde en ministrejk inför V86-1 i går för att markera mot förbundet. Foto: Artur G Bliding

Stark markering av tränarkåren

MALMÖ Jägersrotränarna markerade tydligt sitt missnöje med travförbundet genom en femton minuters strejkaktion i samband med V86 Xpress i går.

Förra veckan kom beskedet från travförbundet att Solvalla från och med nästa år ska få en egen tävlingsdag på tisdagar, vilket kommer att kasta en skugga över de banor som sedan tidigare har tisdagstävlingar – och mest drabbar det förstås storbanan Jägersro. Samtidigt beslutades att detav de aktiva kritiserade V86 Xpress-onsdagarna lever vidare.
Omläggningen av tävlingsprogrammet genomfördes centralt och över huvudet på såväl den svenska tränarkåren som de berörda travsällskapen.
Under onsdagen markerade Jägersrotränarna sitt missnöjde med beslutsprocessen genom att fördröja riksspelet V86 med en kvart.
– När Tränareföreningen kom till mötet med förbundet var uppfattningen att vi fortfarande kunde påverka processen. Men beslutet var redan fattat. Det var provocerande och vår ordförande Jörgen Westholm avgick direkt, berättar Joakim Lövgren för Skånskan och fortsätter:

– Det här är vårt sätt att markera att vi kräver att få vara med nästa gångdet ska fattas beslut som påverkar vår verksamhet. Det är vi tränare som utgör basen och kunnandet i den här sporten och det är vi som får leva med beslutens konsekvenser.
Tävlingarna genomfördes till slut men med förseningar och med Solvallas V86-lopp före Jägersros i stället för tvärt om som planerat.

×