Smugglade kokain för halv miljon – åtalas

Malmö En 27-årig man från nederländerna försökte smuggla in mer än ett kilo kokain över Öresundsbron. Nu åtalas han misstänkt för grov narkotikasmuggling.

När en hyrd renault med nederländsk registreringsskylt samt en uppenbart nervös förare rullade in på Lernacken blev en tullinspektör misstänksam.
Hon dirigerade direkt om bilen till den så kallade kontrollplattan en bit längre bort för kontroll.
I bilen satt en 27-årig man som på frågan vart han skulle svarade Malmö. Han skulle hälsa på några släktingar, hävdade han.
Men vart de bodde visste han inte. Först var han tvungen att hitta wifi inne i stan, för att sedan få adressen via ett videosamtal.
Tullpersonalen blev inte imponerade av historien och bestämde sig för att utföra ytterligare kontroller av bilen.
I tullens garage markerade narkotikahund på flera ställen i bilen. I bagageluckan hittade man snart över ett kilo kokain samt ett antal tabletter MDMA, som är narkotika. Knarket har ett uppskattat värde på uppemot en halv miljon kronor.
På sig hade mannen även tre mobiltelefoner av märket Blackberry.
Händelsen skedde den 18 mars i år.
”Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen har avsett en särskilt stor mängd narkotika.” skriver åklagaren i åtalet, och yrkar på att 27-åringen ska utvisas från Sverige med ett förbud om att återvända på 15 år.
Mannen nekar till brott och hävdar att han inte visste att narkotikan låg i bagageutrymmet.

Dagens fråga

Lånar du ibland böcker på biblioteket?

Loading ... Loading ...
×