Färjorna inställda mellan Trelleborg och Rostock

Väder Eftermiddagens och kvällens avgångar mellan Rostock och Trelleborg är inställda.

De berörda avgångarna är M/S Skånes avgång 16:30 med kurs på Rostock, liksom M/S Mecklenburg-Vorpommern avgång i samma riktning 22.00.

I motsatt riktning, mot Trelleborg är det avgångarna 14:30 respektive 23:55, med M/S Mecklenburg-Vorpommern respektive M/S Skåne, som berörs.

– Det är på grund av vinden, säger Jesper Waltersson, presschef på Stena Line.
– Det ska blåsa upp under eftermiddagen och kvällen och det är stormvarning utfärdat, därför har vi fattat beslutet att ställa in avgångarna.

Övriga färjor från Trelleborg ska, åtminstone än så länge, avgå som planerat.

SMHI utfärdade på onsdagseftermiddagen en klass 1-varning för kulingvindar och mycket hårda vindbyar på södra Östersjön. Längs kusten kring Rostock varnades det dock, enligt Meteoalarm, för såväl åskväder som mycket hårda stormbyar på upp till 28 meter per sekund.

– Det blir mycket kraftiga vindbyar i den nordvästra delen av Tyskland och ut över Östersjön, säger Lovisa Andersson, jourhavande meteorolog på SMHI.

Samtidigt varnar SMHI för höga vattenflöden i norra Skåne och södra Halland:

”Höga flöden i små vattendrag till följd av mycket nederbörd i området, med förväntad kulmen på torsdag. Flödena väntas avta under fredags- och lördagsdygnet” skriver man på sin hemsida.

 

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×