Ännu en dansk flygplats stängdes efter bomblarm

Igår var det utrikesterminalen på Kastrup som stängdes efter att man hittat ett misstänkt farligt föremål.
Idag är det Bornholms flygplats som är drabbad.

Vid kvart över åtta-tiden på onsdagsmorgonen gick polisen på Bornholm ut på Twitter och meddelade att man stängt Bornholms flygplats efter att ha hittat ett misstänkt farligt föremål.

I ett pressmeddelande skrev man att det var uppmärksamma resenärer som hittat föremålet på flygplatsens parkeringsplats. Polisen begärde assistens av bombgruppen EOD som ansåg att flygplatsen skulle stängas medan föremålet undersöktes. På grund av det kunde flygplan varken starta eller landa.

Bombgruppen anlände till Rönne från Köpenhamn med helikopter vid tiotiden på förmiddagen.

Även ambulans fanns på plats vid flygplatsen, rapporterade lokaltidningen Bornholms Tidende.
– Det är en del av insatsen att vi har en ambulance klar. Om det skulle behövas så ska vi inte behöva rekvirera den först. Det är i rent förebyggande syfte, säger Hans Henrik Dam, vice polisinspektör vid Bornholmspolisen till tidningen.

Händelsen kom nästan precis ett dygn efter att ett misstänkt föremål hittats på Köpenhamns flygplats, vilket tvingade polisen att spärra av terminal 2 i flera timmar. Den gången visade det sig dock föremålet vara ofarligt. Så blev det även denna gång.

Vid 10.20-tiden meddelade Bornholmspolisen att flygplatsen skulle öppnas igen. Efter att ha beskjutit paketet bedömde man det vara ofarligt.

”Det visade sig att innehållet var musselmalet porslin som glömts kvar. Ägaren kommer nu att behöva flera tuber sekundlim” skriver Bornholmspolisen i ett pressmeddelande.

Läs mer:

Dagens fråga

Sparar du på vattnet hemma i sommar?

Loading ... Loading ...

Tv

×