Kolonisterna på Östra koloniområdet slipper flytta på grund av att duvorna hamnar på Kirseberg istället. ARKIVBILD/KRISTINA DAVIDSON

Två nya odlingsområden öppnas i Malmö

MALMÖ Två nya odlingsområden är på gång i Malmö i Sege Park respektive vid Danska vägen. Dessutom har odlingsenheten löst konflikten kring var duvslagen på Fredriksberg och Gullvik ska ta vägen.

– Vi är angelägna om att kolonisterna ska trivas. Intresset för att ha en koloni är stor i stan. Därför har vi plockat fram nya lotter, som ersättning när ett område stängs eller nya odlingsmöjligheter, säger teamledare Sanela Rizvo på Team koloni och odling.

Hon berättar att ett nytt odlingsområde är på gång i Sege park. Där planeras sju odlingslådor för privat odling och ett 30-tal mindre odlingslotter.
– Det är inte bara boende i det nya området som kan söka till odlingslotterna och odlingslådorna utan alla i kön kan ansöka, berättar Sanela Rizvo.
Även vid Danska vägen, på parkeringsplatsen framför makedonska ortodoxa kyrkan planeras ett antal odlingslådor.
Där finns planer på att sätta upp moduler för asylsökande som har blivit kommunplacerade i Malmö.
Tanken är att genom att skapa odlingslotter ska integrationen mellan Malmöbor och de boende öka. Här hänger det på om kommunfullmäktige tar beslutet om bostadsmodulerna och MKB får bygglov.
Cirka 2 000 personer står i kö för en odlingslott i de fyra områdena: norr, söder, väster och öster i Malmö.

Det betyder dock inte att det är över 2 000 totalt i kön. Många har nämligen ställt sig på listorna för de olika odlingsområdena.
Som Skånskan tidigare berättat stängs brevduvekolonierna Gullvik och Fredriksberg senast år 2019. Nu har det beslutats att de fyra kolonister som vill behålla sina duvslag ska flytta till BK Spurt på Kirseberg medan resten, som bara vill ha en kolonilott utan duvslag, får flytta till Almåsa koloniområde.
– Detta är det alternativ som passar de flesta. Vi valde att hålla Östra och Almåsa koloniområden fritt från duvor med enbart odlingslotter på grund av alla protesterna, berättar Sinisa Georgijevic, på odlingsenheten.

Dagens fråga

Sparar du på vattnet hemma i sommar?

Loading ... Loading ...

Tv

×