Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT

Avspärrningarna på Kastrup har hävts

Kastrup Polisen spärrade på tisdagsmorgonen av terminal 2 på Kastrups flygplats. Enligt flygplatsen undersökte polisen en väska.
Vid halv tio-tiden på morgonen meddelade polisen att man häver avspärrningarna men att väskan fortfarande undersöks.

Larmet kom in till polisen strax efter halv sju på morgonen sedan ett misstänkt farligt föremål hade då hittats på flygplatsen.
Föremålets storlek gjorde att man fann det bäst att utrymma hela terminal 2.

På Twitter gick Köpenhamnspolisen ut 07.19 och berättade att man arbetade på flygplatsen och att utrikesterminalen spärrats av helt.
Bilder från platsen visar hur man arbetar med en fjärrstyrd bombrobot. Enligt Ekstrabladet ska man också haft bombhundar och personal från Ammunitionsrydningtjenesten (EOD) på plats.

Bilder från platsen visar hur man arbetar med en fjärrstyrd bombrobot. Enligt Ekstrabladet ska man också haft bombhundar och personal från Ammunitionsrydningtjenesten (EOD) på plats.
Avspärrningarna betydde att flygtrafiken till och från den aktuella flygterminalen påverkades. Trafiken från de övriga terminalerna ska inte ha berörts av avspärrningarna.

09.37 meddelade polisen att man var klara klara med sin undersökning i terminalen och att avspärrningarna på terminalen hävts. Fördröjningar i flygtrafiken dröjde sig dock kvar i ytterligare några timmar. Inte förrän 13.22 meddelade Köpenhamns flygplats att allt åter fungerade som normalt och att inga fler förseningar förväntades.

Vid en presskonferens som hölls under tisdagsförmiddagen berättade polisen att det var effekter som hittats i anslutning till det aktuella föremålet som gjorde att personal på flygplatsen fattade misstankar om att det skulle vara farligt men att men att närmare undersökning visat att det var ofarligt. Exakt vad som fanns i väskan ville man, enligt Ekstrabladet, inte berätta.

Även det flygplan som bagaget skulle varit med på, som hade en inte närmare offentliggjord destination utanför Europa, hölls kvar på flygplatsen för undersökning. Inte heller här hittade polisen något farligt föremål.

Polisen ville inte heller avslöja om någon frihetsberövats i samband med ingripandet.

Dagens fråga

Tror du att Sverige vinner mot Tyskland?

Loading ... Loading ...
×