Skändade gravar i Östra Sallerup

HÖRBY/Östra Sallerup
Polisen grep en misstänkt rattfyllerist på Skomakaregatan i Hörby på måndagsmorgonen. I bilen påträffades metallkors, siffror och bokstäver som kommer från gravstenar på kyrkogården i Östra Sallerup. Mannen misstänks därför även för stöld, häleri och brott mot griftefriden.

Det var på måndagsmorgonen vid halvåttatiden som ett vittne kontaktade polisen och berättade att han hade sett en berusad man på Ystadsvägen sätta sig i en bil och köra iväg.
När polisen anlände påträffades den 61-årige mannen på Skomakaregatan med sitt fordon. Polisen stoppade bilen och mannen medtogs för kroppsbesiktning.
I bilen påträffades misstänkt stöldgods från Östra Sallerups kyrkogård. Någon har de senaste dagarna stulit kors, siffror, bokstäver från ett antal gravstenar på kyrkogården och även tagit en gravlykta.
Den 61-årige mannen misstänks för stöld, häleri, brott mot griftefriden, narkotikabrott, drograttfylleri och grov olovlig körning.
61-åringen har förhörts, men sitter inte frihetsberövad.
Fastighetsskötaren Åke Sjöholm på Hörby församling säger att personalen på kyrkogården i Östra Sallerup arbetar för fullt med att inventera gravstenarna för att få en överblick av stölderna.
– Det verkar röra sig om rätt så många gravstenar som varit utsatta för stölder. Man har inte bara tagit kors, siffror och bokstäver, utan även någon gammal vindmölla och en gravlykta. Det är sorgligt att sånt här händer, säger han.

Dagens fråga

Sparar du på vattnet hemma i sommar?

Loading ... Loading ...

Tv

×