Manifestation mot tiggeriförbud

VELLINGE På fredag arrangerar Amnesty en manifestation på Stortorget i Vellinge. En namninsamling i hopp om att kunna få politikerna att ändra sig pågår också.

I slutet av augusti beslutade kommunstyrelsen i Vellinge att införa tiggeriförbud på flera platser i kommunen. Beslutet ska upp i kommunfullmäktige i nästa vecka. Amnesty är en av flera organisationer som hoppas att politikerna ska tänka om och inte ta det slutliga beslutet. Amnesty menar att beslutet strider mot de mänskliga rättigheterna.
En namninsamling på nätet pågår och som nämnts arrangeras en manifestation i Vellinge på fredag.
”Representanter för Vellinge kommunstyrelse har uttryckt att de hoppas att andra kommuner ska följa i deras fotspår. Om beslut tas för ett förbud i Vellinge kan det med andra ord bli början på en mycket oroande och människorättsfientlig trend”, skriver Amnesty bland annat i sin aktion på nätet.
Man menar att ett förbud mot tiggeri står i konflikt med en rad människorättsprinciper, bland andra yttrandefriheten, rörelsefriheten och rätten till en värdig levnadsstandard.
På fredagens manifestation medverkar representanter från Amnesty med flera. Den äger rum på Stortorget i Vellinge klockan 15.00.

Dagens fråga

Var det rätt land som vann VM i fotboll?

Loading ... Loading ...
×